Bluecurses
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Doktor
- RAM
- 32 GB Gskill Trident z 2x16
- SSD veya HDD modeli
- KC3000 2TB
- Ekran kartı
- Palit Gamerock RTX 4080
- Anakart
- MSI B650P Pro WIFI
- İşlemci
- R7 7700X
Sistemi yeni topladım. DisplayPort üzerinden 2 monitör bağlıyorum. İlk gün sorunsuz çalıştı. Bugün sistem ışıkları yandı fanları çalıştı ama sessizce çalıştı fanlar. Sonrasında ekrana görüntü gelmedi ve sistem kendini kapattı. O sırada anakartta hata LED'i yanmadı. Ekran kartını sök tak yaptım (biraz sol tarafı havada kalmış gibi geldi sokette). Şu anda sistemim açılıyor fakat yine önce sessizce fanlar çalışıp ışıklar yanıyor. Monitöre sinyal yok yazısı geliyor. Sonrasında fanlar hızlanıp anakartta sırasıyla hata LED'leri yanıp sönüyor birer birer ve o sırada monitöre görüntü geliyor ve Windows açılmaya başlıyor. Windows açılınca herhangi bir gariplik yok. Performans gayet iyi. Yazılımlar güncel. Windows 10 kurulu orijinal. Açılış normal midir bahsettiğim? Total'de 30 saniye gelen sürüyor bunlar yaşanıp Windows gelmesi.
Not: Dün gece uyumadan PC'yi tekrar açmaya çalıştığımda aynı şekilde oldu. Fanlar hızlanmadı ve görüntü gelmedi. Sonrasında Power tuşundan kapat aç yaptım. Aynı şekilde fanlar sessiz başladı bir süre sonra hızlandı. Fanların hızlanması ile eş zamanlı ekrana görüntü geldi. Bugün ise hiç gelmeyince GPU sök tak yaptım ve geldi görüntüler.
Not2: Ekrana görüntü gelmediği esnada klavye ışıkları da yanmıyor. Normalde güç geldiği esnada klavye ışıkları yanmaya başlar. Klavyem ASUS ROG STRIX flare.
Görüntü gelmesi, fanların hızlanması ve klavyenin çalışmaya başlaması eş zamanlı gerçekleşiyor.
Bilgisayar başlarken CPU GPU RAM LED'leri birer birer yanıp söner mi normalde de? Daha önce dikkat etmemiştim. Şuan sorun var mı emin olamıyorum.
Soğutmam Thermaltake 360 sıvı soğutma.
Not: Dün gece uyumadan PC'yi tekrar açmaya çalıştığımda aynı şekilde oldu. Fanlar hızlanmadı ve görüntü gelmedi. Sonrasında Power tuşundan kapat aç yaptım. Aynı şekilde fanlar sessiz başladı bir süre sonra hızlandı. Fanların hızlanması ile eş zamanlı ekrana görüntü geldi. Bugün ise hiç gelmeyince GPU sök tak yaptım ve geldi görüntüler.
Not2: Ekrana görüntü gelmediği esnada klavye ışıkları da yanmıyor. Normalde güç geldiği esnada klavye ışıkları yanmaya başlar. Klavyem ASUS ROG STRIX flare.
Görüntü gelmesi, fanların hızlanması ve klavyenin çalışmaya başlaması eş zamanlı gerçekleşiyor.
Bilgisayar başlarken CPU GPU RAM LED'leri birer birer yanıp söner mi normalde de? Daha önce dikkat etmemiştim. Şuan sorun var mı emin olamıyorum.
Soğutmam Thermaltake 360 sıvı soğutma.