R7 7700X sistem incelemesi

Bence daha ideal bir seçim yapmışsınız. AM5 soket sistemi daha yerleşememiş bir sistem. Bu sebeple çok sorunu var. Sistemi topladığımda bilgisayarı açma süresi 3-4 dakikayı buluyordu. BIOS güncellemeleriyle 30-40 saniyelere yeni yeni düşmeye başladı. Wi-Fi sorunları gibi sorunlarda var. Bunlarla uğraşmamak adına Intel bir sistem toplamak daha iyi bir tercih olmuş.

Kaça ve nereden almıştınız hocam? Benimde radarımda olan bir işlemci. 13700K Yurtdışı Alışveriş sitelerinde 400 dolara satılırken bizde nedense 700-800 dolar civarlarında.

Kaça ve nereden almıştınız hocam? Benim de radarımda olan bir işlemci. 13700K yurt dışı Alışveriş sitelerinde 400 dolara satılırken bizde nedense 700-800 dolar civarlarında.

Hocam çıktığı gibi takibe aldım. Gece gündüz F5 atıyordum sitelere. DFS bilgisayar 9400 liraydı. N11 tık hızında indirim adı altında bir şey vardi. Saat 14:00 da 30 adet 1000 TL çek veriyor ama bu 30 kişiden de en hızlı 3 kişi kullanabiliyor şansa öyle aldım 8400 TL he geldi.

Merhaba hocam,
Bende 1 hafta içerisinde RX6900 XT + Ryzen 7 7700X ile birlikte bir sistem düzmek istiyorum.
Beni uzun süre idare etmesi gerekiyor performans olarak.
Bu anlattığınız ısınma sorununu hala yaşıyor musunuz yani bir çözüm bulabildiniz mi?
Bir de bu ekran kartı + işlemci + sogutucular için nasıl bir kasa tavsiye edersiniz?
Lütfen detaylıca bilgi verirseniz sevinirim. Ona göre hareket edeceğim ben de.

350 FPS Sizin laptop için normal, hatta iyi bile. Arkadaşın sistemiyle laptopu karşılaştırmak yanlış olur. Hiçbir laptop 6900XT ve 7700X'in vereceği değerleri veremez.
MW2’de 200 FPS alıyorum, Valorant’ta 350 FPS. Sistem tamamını kullanmıyor Valo’da. Normal olduğunu düşünmüyorum.

Hiçbir laptop 6900XT ve 7700X'in vereceği değerleri veremez.
12900HX laptop işlemcisi 7700x’e kıyasla daha iyi bu arada açık ara.

12900HX laptop işlemcisi 7700x’e kıyasla daha iyi bu arada açık ara.
12900HX Daha iyi değil, sadece çoklu çekirdekte geçiyor. Ekran kartını besleyecek olan tekli çekirdek performansında 7700X çok önde. Olay işlemci de değil, ekran kartı. Mobil platformda 12900HX'in yanına en fazla RTX 3080 Ti koyabilirsin. Mobildeki 3080Ti ekran kartının da desktop versiyonuyla uzaktan yakından alakası yok. Laptopun özelliklerini Youtube da aratarak Valorant testlerine bakabilirsin normal gözüküyor.

Isınma sorununu çözebileceğiniz bir yöntem downclock. Başka bir alternatif yok. Dandik bir marka olmadığı sürece 360mm soğutucuların hepsi işinizi görür fakat yine de bu soğutucularla bile Max fan ayarında 90 dereceleri görmeniz muhtemel. Oyunlarda ise sorun oluşturmuyor. Max 60 Derece görüyor rekabetçi oyunlarda bile. Ekran kartınız geniş olduğu için olabildiğince geniş bir kasa tercih etmeniz gerekecek. En kötü ihtimal ekte attığım bir kasa gibi bir tercihiniz olmalı.

Valorant'ta 11800H 3070 ile 350 FPS üzerine çıkamadım, nasıl çözdünüz bu durumu?

Aldığınız değerler o laptop için normal.

12900HX laptop işlemcisi 7700X'e kıyasla daha iyi bu arada açık ara.

Yanlış bilgi. Mimari farklı olduğu için birçok yönde geride kalıyor. All Core frekans hızı bile bayağı geride kalıyor. Tek çekirdekte 5.54 GHz'yi görüyor 7700X 12900HX tek çekirdekte 4.96 GHz'yi görüyor. 12900HX genelde mimari işler için kullanılan laptoplarda bulunuyor. Oyun için bir gereksinim gibi görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…