R7 7700X sistem incelemesi

GE77HX'te bulunuyor hocam.

Baktım dediğim gibi tam mimari işler. Çizim işleri için laptop. Taşınabilir nitelikte mühendis laptopu. Bu segmentte çevremde alıpda oyun oynayanı görmedim. İş yapacakları yerlerdeki Live session tanıtım yaparken çizimlerini yaparak canlı sunan proje mühendislerinde birkaç tane görmüştüm. Oyun için laptopta en uygun standart i7 işlemciler. i7 işlemci ile i9 işlemcinin tek çekirdek frekans hızları laptoptada serisine göre birbirine yakın değerler içeriyor. İ9 işlemcilerin laptoptaki kullanım amaçları oyundan ziyade işe yönelik. Bizim türklerin eline YouTube incelemelerinde genel olarak oyun incelemesi için verildiğinden sadece oyunları çekip gönderiyorlar. Kıyaslamalarda i9 serisinin i7 serisiyle öyle ahım şahım bir farkı yok ama iş ortamı içinde anlık render gibi konularda ya da bir yazılım projesinin anlık Build işleminde i9 serisi i7ye göre açık ara performanslı kalıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@atar1993 Teşekkür ederim yorumunuz için.
Kasa olarak bunu düşünüyorum. Sizce işi mi görür mü
Kasa

7. nesil Ryzen incelemelerinde aşırı ısınmayı azaltmak için bir ayar vardı. Çok çok az performans düşüşü oluyor ama dereceler devasa oranda düşüyor. İnceleme videolarında bahsediliyor. İşlemciye maksimum WATT sınırlaması getiren bir ayardı sanırım. Bu şekilde işlemcinizi ve soğutmayı rahatlatabilirsiniz.

Aynen BIOS güncellemesiyle geldi bir tık düşürünce oyunlardaki FPS farkı pek olmuyor ama Valorant'ta direkt öldürüyor FPS'i (700 FPS ortalama verirken 400'lere indiriyor 1 kademe güç düşüşü olduğunda) diğer oyunlarda pek fark olmasa da bu gibi Rekabetçi oyunlarda çoklu çekirdek iş yükü binmesi gereken oyunlarda nedense FPS düşüşü yapıyor.

@atar1993 teşekkür ederim yorumunuz için.
Kasa olarak bunu düşünüyorum. Sizce işi mi görür mü?
Kasa

Üste 360mm sıvı soğutucu koyamıyorsunuz. 360mm sıvı soğutucu koyabileceğiniz bir kasa bakmanızı öneririm.

peki. O önerdiğinizin fiyatı biraz pahalı geldi de ( 3400 TL ) üste 360mm sıvı sogutucu takabileceğim , stoklarda olan daha uygun fiyatlı bir kasa önerir misiniz max 3000 TL olursa daha iyi olur .
Benim baktıklarımın yuzde doksanı stokta yok cunku.

3000 TL bütçeyle bulmanız biraz sıkıntı. 3000 TL altına inince kalitede düşüyor ölçülerde düşüyor. Birkaç seçenek var ama ölçüler yeterli mi detaylı bakmak gerek.

Çok teşekkür ederim.

GameBooster GB-PR020BB USB3.0 Full Siyah Tempered Glass 7xRGB Fanlı Gaming Kasa​

bu önerdiğiniz kasayı alacağım büyük ihtimalle.

Sıvı soğutma için @BerkayZ87 müsait zamanında bilgi verecektir diye düşünüyorum.

@atar1993 güzel inceleme olmuş hocam. Eline sağlık.

Shadow of the Tomb Raider benchmark testleri (Ekran kartı OC modda değil):
2K Ultra Saf Güç(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Kapalı);

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)

Intel XeSS performans testinde FPS yükselmesi var fakat saç detayları otlar yapraklar çözünürülülüğü biraz fazla düşüyormuş gibi bir hissiyat oluyor. Çevre, ortam aydınlatması ve RTX ayarlarında kayıp yaşanmıyor.
2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Performans, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)

FidelityFX CAS açıp denediğimde normal ayarlarla arada bir fark olmadığı görülmekte. Pek işe yaradığı söylenemez.
2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Açık, Ray Tracing Ultra)

Güncelleme:
2 TB PCI-e 5.0 SSD ekledikten sonra PassMark skoru bayağı yükseldi.
Aldığım SSD:
PassMark skoru:

RAM 32 GB'den 64 GB'ye yükseltildi. İşlemci Watt sınırı 175'ten 105'e düşürüldü. PassMark skoru eklendi.
Öncesi:

Sonrası:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…