R7 7700X sistem incelemesi

Aynı işlemciye sahibim hocam. Kule tipi soğutucum var. Daha yeni aldım umarım memnun kalırım.

Aynı işlemciye sahibim hocam. Kule tipi soğutucum var. Daha yeni aldım umarım memnun kalırım.

İşlemci 145 watta kadar gidiyor default ayarlarda. BIOS'ta AMD eco mode açıp 105 watt olarak kullanmanızı öneririm. Yoksa soğumuyor.

Hocam testlere baktım bence soğutucunuz yetersiz kalıyor gibi. Thermal assasin 120mm çift kule soğutucu gayet iyi iş yapıyormuş

Hocam testlere baktım bence soğutucunuz yetersiz kalıyor gibi. Thermal assasin 120mm çift kule soğutucu gayet iyi iş yapıyormuş

Bendeki test sonuçları maalesef anakarttan kaynaklı. Farklı soğutucularda işe yaramıyor. İşlemci 5.4 GHz çalışması gerekirken 5.55 GHz hızla çalışıyor. Default olması gereken 105W. Eco mode ile 105W'a aladığımda sıcaklık değerleri 75 civarlarına kadar çıkıyor benchmarkta. B650M anakart aldık bir arkadaşa onda da aynı işlemci ve sıvı soğutmayı kullandık. Default olarak onda 105W olarak çalışıyor ve 5.40 GHz default hız gösteriyor. Bende BIOS'a girdiğimde default hız 5550 MHz olarak görünüyor. AIDA64 sensör sonuçlarımda gösteriyor frekans değerlerimi.

Hocam bahsetmiş olduğunuz anakart sanıyorum ki orta segment çokta yüksek fiyatlı bir ürün değil. Siz buna geçiş yaptığınızda yüksek wat sorunumu optimize etmiş olacaksınız zannımca. Bu şekilde düşünürsek işlemcinizde sevdiğiniz ve çok iyi bulduğunu özellikler öğrenmek isterim. Arkadaşınızın almış olduğu anakarta sahibim.

Sistem PCI-e 5.0 SSD'ye yüklenip BIOS'ta işlemci hızı 5400 MHz'ye sınırlandırılıp. AMD eco mode kapatılıp test edildiğinde son durumdaki skor ekteki gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…