Bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklık değerleri 70-80 derken bazen 90'ı buluyor ve bu durum 1-2 dakika sürüyor. Cooler Master ML240l sıvı soğutma kullanıyorum. Anakart modeli ise B650M DS3H. Sıvı soğutmanın içerisinden çıkan termal macunu işlemcinin ortasında bir miktar koymak suretiyle üzerine...
www.technopat.net
Merhaba. Yeni bir sistem topladım fakat bir sıkıntı var. 2x16 DDR5 6000MHz RAM kullanıyorum, RAM'leri 1 ve 2 slota takınca sistem açılıyor fakat, BIOS ekranın da anakart 2 ve 4 slotu destekliyor çift kanal RAM de, 2 ve 4 slota takınız diyor. Sıkıntı şu: RAM'leri 2 ve 4 slota takdığım zaman...
www.technopat.net
Merhaba, MSI Pro X670 anakarta sahibim ve daha önceden çok fazla işlemci takma konusunda tecrübem oldu ancak bu kartı sıfır alıp direk montajlarken hiç bakmadım sorun olabileceğini düşünmediğim için. Montajdan sonra anakart üzerinde CPU arıza ışığının yanık olduğunu fark ettim ve söküp bir...
www.technopat.net
Merhaba. MSI X670 p Wi-Fi anakarttim var. Islemcim Ryzen 7950X islemci cok isiniyor, 95 goruyor. Red Dead 2 85 derece. Anakart sogutucu degistirdim. İslemci soktum alt taraftaki pinler yamuk idi dik idi. Biraz duzelttim 2 tane pin kirildi ama sistem calisiyor canavar gibi. Sanki pin kirilmamis...
www.technopat.net
Arkadaşlar görselleri yüklüyorum anakart X670, AM5 soket pinlerde 2 tane yamuk pin fark ettim. Üzerinde elimi gezdirdiğimde de çok hafif elime takılıyolar zaten. Yeni bir soket olduğu için bilmiyorum belki bilerek böyle yapılma olma ihtimali var mı?
www.technopat.net
Daha bir sürü pin teması yüzünden RAM slot çalışmama sorunları var ama bu kadarı yeterlidir.
İşlemci sokette hareket ediyor, soğutucu yan baskısından dolayı hem ısınma sorunu hem de pin eğilme ve temas sorunu oluyor, bu sorun PGA ve LGA'da da oluyor, biz bu problemleri bizzat yaşıyoruz.
Konuyla alakasız bana eğilme problemlerine dair kanıt olarak bir kaç alakasız başlık atmışsınız ama ya siz eğilme nedir görmemişsiniz ya da yazdıklarımı anlamıyorsunuz, tane tane açıklıyorum.
Eğilme sorunu özellikle İntel işlemciler için eski nesillerinden ortaya çıkan, bahsedilen bir problem ve bunu iki nedene dayandırıyorlar, birincisi işlemcinin PCB'sinin ince olması, ikincisi anakart yuvasının problemli olması. Belirli bir noktada oluşan baskı anakartın belirli bir alanında bulunan pinleri yamultuyor. Sizin paylaştığınız durumlarda bu duruma örnek bir problem yok ki ve bu problem sadece bir söylenti, bugüne kadar bu duruma dair yaşanan problem sayısı çok çok nadir.
AM4 soketinde bu durumun yaşanması normal durumlarda imkansız çünkü İntelden farklı olarak pinler direk sokette bulunan yuvalara giriyor, AM5 soketinde bu durumun meydana gelmesi neredeyse yine normal şartlarda imkansız.
Kısacası yukarıda da yazdığım gibi kullanılan bu braketin tek faydası mevcut durumda özellikle İntel için yaşanan sıcaklık sorunları ve bu durumun aynı kilit yapısını ve yeni soket yapısı itibariyle AM5 içinde olabileceğini düşündüler.
The Intel 13th/14th Gen CPU Contact Frame is a mounting frame for Intel CPUs of the 12th/13th/14th Gen and prevents CPUs bending in the socket.
www.thermal-grizzly.com
Sizin paylaştığınız başlıklara tek tek bakalım.
Arkadaşlar görselleri yüklüyorum anakart X670, AM5 soket pinlerde 2 tane yamuk pin fark ettim. Üzerinde elimi gezdirdiğimde de çok hafif elime takılıyolar zaten. Yeni bir soket olduğu için bilmiyorum belki bilerek böyle yapılma olma ihtimali var mı?
www.technopat.net
Burada ki sorun üründen kaynaklı bir problem eğer kullanıcı bir şey yapmadı ise.
Merhaba. MSI X670 p Wi-Fi anakarttim var. Islemcim Ryzen 7950X islemci cok isiniyor, 95 goruyor. Red Dead 2 85 derece. Anakart sogutucu degistirdim. İslemci soktum alt taraftaki pinler yamuk idi dik idi. Biraz duzelttim 2 tane pin kirildi ama sistem calisiyor canavar gibi. Sanki pin kirilmamis...
www.technopat.net
Bu duruma kısmen uyan bir sorun ancak kullanıcı anakartı aldığında bu sorunun var olduğunu belirtmiş ve paylaştığı görselde soketteki pinlerin merkeze yakın kısmında çoğunlukla eğilme olmuş.
Merhaba, MSI Pro X670 anakarta sahibim ve daha önceden çok fazla işlemci takma konusunda tecrübem oldu ancak bu kartı sıfır alıp direk montajlarken hiç bakmadım sorun olabileceğini düşünmediğim için. Montajdan sonra anakart üzerinde CPU arıza ışığının yanık olduğunu fark ettim ve söküp bir...
www.technopat.net
Burada ya kurulum esnasında bir problem oldu ya da ürün kusurlu geldi ve kullanıcı durumu farketmeden sistemin montajını yaptı.
Merhaba. Yeni bir sistem topladım fakat bir sıkıntı var. 2x16 DDR5 6000MHz RAM kullanıyorum, RAM'leri 1 ve 2 slota takınca sistem açılıyor fakat, BIOS ekranın da anakart 2 ve 4 slotu destekliyor çift kanal RAM de, 2 ve 4 slota takınız diyor. Sıkıntı şu: RAM'leri 2 ve 4 slota takdığım zaman...
www.technopat.net
Burada ise anakart üzerinde ki birbirinden uzakta bulunan ve tespit edebildiğim 4 tane pin eğilmiş ya ürün kusurlu geldi ya da montajda bir hata oldu.
Bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklık değerleri 70-80 derken bazen 90'ı buluyor ve bu durum 1-2 dakika sürüyor. Cooler Master ML240l sıvı soğutma kullanıyorum. Anakart modeli ise B650M DS3H. Sıvı soğutmanın içerisinden çıkan termal macunu işlemcinin ortasında bir miktar koymak suretiyle üzerine...
www.technopat.net
Burada ise kullanıcı sıvı soğutmanın montajında bir hata yaptığı için sıcaklık problemleri yaşamış.