R7 7700X soğutma önerissi

BertanEfe

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Ryzen 7 7700X işlemcim var. Şu anda güncel olarak Thermalright Peerless Assassin's 120 kullanıyorum. Boştayken 47-46 derece veriyor. Oyunlarda ise 80 -81 oluyor. Oyun performansını beğenmedigim için sıvı soğutmaya geçeyim diyorum. Araştırmalarım sonucu ve sahip olduğum kasa (BitFenix Nova Mesh sg) gereğince https://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-...sogutucu-p-41804?utm_campaign=akakce&v=1.82.1 almaya karar verdim. Çünkü soğutucuyu dikey koymamak gerekiyormuş ve yatay şekilde de en fazla 240 destekliyor kasam. Görüşleriniz nelerdir? Yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar selam. Ryzen 7 7700X işlemcim var. Şu anda güncel olarak Thermalright Peerless Assassin's 120 kullanıyorum. Boştayken 47-46 derece veriyor. Oyunlarda ise 80 -81 oluyor. Oyun performansını beğenmedigim için sıvı soğutmaya geçeyim diyorum. Araştırmalarım sonucu ve sahip olduğum kasa (BitFenix Nova Mesh sg) gereğince https://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-...sogutucu-p-41804?utm_campaign=akakce&v=1.82.1 almaya karar verdim. Çünkü soğutucuyu dikey koymamak gerekiyormuş ve yatay şekilde de en fazla 240 destekliyor kasam. Görüşleriniz nelerdir? Yardımcı olur musunuz?
Sıvı soğutma ister dikey, istersenizde kasanızın üst tarafına koyabilirsiniz, yani kasanın alt tarafı hariç her yere koyulabilir.
Kasanızın üstü 360mm destekliyor ise bunu öneririm:
240mm destekliyor ise attığınızdan daha uyguna ve daha iyi olan bunu öneririm:

Aynı kasa bende de var kasanın içi çok küçük.

Ben bunu kullanıyorum şahsen memnunum ama sana kule tipi de işini görür.

Sıvı soğutma ister dikey, istersenizde kasanızın üst tarafına koyabilirsiniz, yani kasanın alt tarafı hariç her yere koyulabilir.
Kasanızın üstü 360mm destekliyor ise bunu öneririm:
240mm destekliyor ise attığınızdan daha uyguna ve daha iyi olan bunu öneririm:
Hocam yatay şekilde uzun kullanımda hem derece olarak 3-5 derece değişiyor diyorlar, hem de tıkanma oluyormuş . Isınan sıvı aşşağıda kalıyor diyorlar. Ne diyorsunuz bu duruma ?

Sıcaklık değerleriniz nasıl acaba hocam ? cs2 low ayarlar 4:3 çözünürlük 79-80 derece oynatıyor benim hava soğutmam.

Bahsettiğin sıvı soğutma Peerless Assassinden daha yüksek performans veremez.

Kesin bir kaynağım yok ama üst tarafa montajda Nova Mesh kasaya bu sıvı soğutucunun sığacağını sanmam. Çok dar bir kasa o konuda.

Evet 240 destekliyor fakat Arctic alışık olduğumuz sıvı soğutmalardan daha kalın. Normal sıvı soğutucular 27mm, Arctic 38mm. Bundan dolayı sığacağını sanmıyorum.
Arctic 360 alınıp ön tarafa takılabilir belki. Öyle sığar. Hem değişime değecek bir performans farkı olur.

Evet hocam kasa bu.

Bende kule tipi soğutucular tam sığamıyor bu kasaya. Aslında ben senin yerinde olsam soğutucu yerine kasa alırım. Ama uğraşamam diyorsan radyatörü biraz ince olan soğutuculardan alabilirsin bende o kasayı kullanıyor iken MSI MAG CoreLiquid P240 240 mm sıvı işlemci soğutucusu takılıydı. Ama işlemci R5 5500 idi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı