R7 7735HS sistemde Cyberpunk'ta 100-200 ms görüntü oluşturma gecikmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Spikexz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4050M
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Herkese iyi sosyaller. Cyberpunk 2077'i oynarken yüksek veya düşük grafik fark etmeksizin, oyunda 100 200ms civarı görüntü oluşturma gecikmesi var. Bunu GeForce Experience'ın FPS göstergesinde fark ettim. Bu durum mouse un geç kaymasını ve klavyenin geç algılamasına sebep oluyor. Sistemim yeni, aynı testi RDR 2 ve diğer oyunlarda yaptım ancak 20ms i geçmemekte. Ne yapabilirim? Oyun orijinal.

Ekran görüntüsü 2023-12-25 173812.png

RDR2 ve diğer oyunlarda aldığınız FPS değerleri nedir? FPS düşük olduğu zaman zaten otomatik olarak ms yüksek oluyor. Diğer oyunlardaki FPS ve ms değerleri ile sorunu anlarız.

RDR2 ve diğer oyunlarda aldığınız FPS değerleri nedir? FPS düşük olduğu zaman zaten otomatik olarak ms yüksek oluyor. Diğer oyunlardaki FPS ve ms değerleri ile sorunu anlarız.

RDR 2 de 90 ile 100 arasında normalde Cyberpunk 2077'yi başlangıç sahnesinde çölde araba sürdüğümüz kısımda FPS 75 70 arası idi ara ara 80'e çıktığı da oluyordu şehre gitmeye başladığımda 50 60 olan ms bir and 150 200'lere çıktı FPS yine aynı seyrediyordu ama ms girince FPS'i de düşürüyor.

Tam tersi FPS düştü mü gecikme artıyor kural bu. RDR2 de belirttiğiniz FPS mi ms mi detaylıca yazarsanız sevinirim. Eğer 70 FPS'te gecikmeyi fark etmiyorsanız sorun yoktur o ms hiçbir şey ifade etmiyordur. NVIDIA kontrol paneli üzerinden düşük gecikme modunu ultraya çekme ayarı var isterseniz onu da detaylı anlatabilirim.

Tam tersi FPS düştü mü gecikme artıyor kural bu. RDR2 de belirttiğiniz FPS mi ms mi detaylıca yazarsanız sevinirim. Eğer 70 FPS'te gecikmeyi fark etmiyorsanız sorun yoktur o ms hiçbir şey ifade etmiyordur. NVIDIA kontrol paneli üzerinden düşük gecikme modunu ultraya çekme ayarı var isterseniz onu da detaylı anlatabilirim.

Denetim Masası üzerinden o ayar ultrada ama genel olarak Cyberpunk 2077 de bir ms fazlalığı var 80 75 FPS aldığım sahnelerde bile RDR'ye kıyasla 20ms nere 60 70 nere bu oyunda 80 90 FPS'lerde bile ms i rahatça hissediyor bir takılıyor ama benim PCmin intdeki testlerine baktığımda kimsede böyle bir sorun yok.

Oyunun grafik ayarları nasıl bir de? Cihazın ekran çözünürlüğü 2560 x 1600 falan ise cyberpunkta 1080p'ye düşürüp RT ultra(Overdrive path tracing kapalı) ve Kare oluşturma, DLSS açık şekilde bu kadar az fps almamanız lazım.

Denetim Masası üzerinden o ayar ultrada ama genel olarak Cyberpunk 2077 de bir ms fazlalığı var 80 75 FPS aldığım sahnelerde bile RDR'ye kıyasla 20ms nere 60 70 nere bu oyunda 80 90 FPS'lerde bile ms i rahatça hissediyor bir takılıyor ama benim PC'min intdeki testlerine baktığımda kimsede böyle bir sorun yok.

Bu sorun prizdeyken mi oluyor. Prizde değilken oluyorsa prizde de dener misiniz?

Oyunun grafik ayarları nasıl bir de? Cihazın ekran çözünürlüğü 2560 X 1600 falan ise Cyberpunk'ta 1080P'ye düşürüp RT Ultra(OverDrive path tracing kapalı) ve kare oluşturma, DLSS açık şekilde bu kadar az FPS almamanız lazım.

RTX Ultra path tracing kapalı dlss otomatik frame generation açık ayarlarda bu şekilde.

Bu sorun prizdeyken mi oluyor. Prizde değilken oluyorsa prizde de dener misiniz?

Her zaman prizde.

Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Yanlışlıkla taslakta mesaj unutmuşum🥲. DDU ile sürücüyü silip geri yükleme yaptınız mı? Yapmadıysanız detaylara inip anlatacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı