R7 7735HS sistemde Cyberpunk'ta 100-200 ms görüntü oluşturma gecikmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Spikexz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4050M
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Herkese iyi sosyaller. Cyberpunk 2077'i oynarken yüksek veya düşük grafik fark etmeksizin, oyunda 100 200ms civarı görüntü oluşturma gecikmesi var. Bunu GeForce Experience'ın FPS göstergesinde fark ettim. Bu durum mouse un geç kaymasını ve klavyenin geç algılamasına sebep oluyor. Sistemim yeni, aynı testi RDR 2 ve diğer oyunlarda yaptım ancak 20ms i geçmemekte. Ne yapabilirim? Oyun orijinal.

Ekran görüntüsü 2023-12-25 173812.png

Linki alıp hemen ekliyorum buraya. Detaylara geçeceğim.

Yapmadım anlatır mısınız?

Bu ekran kartı için başta ekran kartı driveri indirmeliyiz çünkü PC'yi internetten keseceğiz yoksa Windows kendi kendine rastgele sürüm kuruyor.Buraya tıkladığınızda DDU programını direk indirmeye başlayacak. Site zaten guru3D duymuşsunuzdur kuşkunuz olmasın. İndirdikten sonra dosyayı açıyoruz ve 7Z dosyasını çıkartıyoruz yani extract tuşuna basıyoruz. İndirilenler yerine DDU klasörü çıkıyor klasörü açıp içinden exe dosyasını çalıştırıyoruz. Başta güvenli mod falan diyecek tamam de geç sonra büyük pencere gelecek orada sağ üstten kapat ve temizlenecek aygıtı seçin tarzı yazı olmalı oradan ekran kartı deyin direk bulacak temizledikten sonra yeniden başlat deyip bırakın temizleyip yeniden başlatacak. Bu kadar olacak. Yeniden başladığında internet kesik olsun buna dikkat edip driveri kurun. İndirmek için mavi yazılara basın eğer bilmiyorsanız.

Son düzenleme:
Linki alıp hemen ekliyorum buraya. Detaylara geçeceğim.

Bu ekran kartı için başta ekran kartı driveri indirmeliyiz çünkü PC'yi internetten keseceğiz yoksa Windows kendi kendine rastgele sürüm kuruyor.Buraya tıkladığınızda DDU programını direk indirmeye başlayacak. Site zaten guru3D duymuşsunuzdur kuşkunuz olmasın. İndirdikten sonra dosyayı açıyoruz ve 7Z dosyasını çıkartıyoruz yani extract tuşuna basıyoruz. İndirilenler yerine DDU klasörü çıkıyor klasörü açıp içinden exe dosyasını çalıştırıyoruz. Başta güvenli mod falan diyecek tamam de geç sonra büyük pencere gelecek orada sağ üstten kapat ve temizlenecek aygıtı seçin tarzı yazı olmalı oradan ekran kartı deyin direk bulacak temizledikten sonra yeniden başlat deyip bırakın temizleyip yeniden başlatacak. Bu kadar olacak. Yeniden başladığında internet kesik olsun buna dikkat edip driveri kurun. İndirmek için mavi yazılara basın eğer bilmiyorsanız.

Hocam bilgisayar yeni daha kasım'da aldım 2 kez kartı güncellendim bununla alakalı olduğuna emin misiniz?

Hiçbir şeye emin değiliz yapmakta sorun çıkmaz istemezseniz sizin kararınız. Bunun kesin bir çözümü yok deneme yanılma yaparak çözmelisiniz zaten zararı yok. Eski driver geçmişini de siliyor daha iyi.

Bir de şunu söyleyeyim RAM'lardan dolayı da ms olabileceğini sanıyorum XMP açmayı biliyorsanız ve açık değilse açarsanız düzelebilir. XMP olayı RAM'ı gerçek hızında çalıştırıyor, normalde fabrikasyon olarak DDR4 sistemlerde 2133 olarak kullanır.

Bir de şunu söyleyeyim RAM'lardan dolayı da ms olabileceğini sanıyorum XMP açmayı biliyorsanız ve açık değilse açarsanız düzelebilir. XMP olayı RAM'ı gerçek hızında çalıştırıyor, normalde fabrikasyon olarak DDR4 sistemlerde 2133 olarak kullanır.

RAM'ler 4800MHz de çalışıyor DDR5 daha önce bakmıştım.

Oyunda V-Sync tarzı şeyler yok değil mi? Bilemiyorum bende çoğu oyun hep 2-5 ms kartım GTX 1060 3GB. Eğer sanal makine kullanmıyorsanız virtualization Technology kapatabilirsiniz. Onun dışında sorun yazılımsal görünüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı