R7-7800x3D+4070 Ti Super sistem için PSU önerisi

HopelessCat

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

PSU konusunda bilgim olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var.

R7 7800x3D.
RTX 4070 Ti Super.
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Corsair 32 GB CL30 6000MHz RAM.
Samsung 990 Pro 1TB.
Corsair 4000D Air Flow case.

Böyle bir sistem topluyorum. Çok kararsız kaldım, almam gereken en iyi güç kaynağı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse en son standart olan ATX 3.1 PSU alın. 1440P çözünürlükte R7 7700 işlemci RTX 4070 TI SUPER kullanıyorum. Oyunlarda darboğaz yaşamadım. Sizin işlemci ile hiç olmaz.Önereceğim PSU:

Mümkünse en son standart olan ATX 3.1 PSU alın. 1440P çözünürlükte R7 7700 işlemci RTX 4070 TI SUPER kullanıyorum. Oyunlarda darboğaz yaşamadım. Sizin işlemci ile hiç olmaz.Önereceğim PSU:
PSU üzerindeki bu port ile alttaki görselde ekran kartı içerisinden çıkan dönüştürücü kabloyu kullanmama gerek kalmıyor sanırım doğru mudur? Direkt iki ucu da aynı kabloyu PSU ve GPU'ya bağlıyoruz sanırım.

1741108879828.png

1741108812064.png

Bunu düşünüyorum alınır mı?

Son düzenleme:
PSU üzerindeki bu port ile alttaki görselde ekran kartı içerisinden çıkan dönüştürücü kabloyu kullanmama gerek kalmıyor sanırım doğru mudur? Direkt iki ucu da aynı kabloyu PSU ve GPU'ya bağlıyoruz sanırım.

Eki Görüntüle 2437802

Eki Görüntüle 2437800

Bunu düşünüyorum alınır mı?
Evet aynen öyle, yeni standartta PSU ve ekran kartı arasında iletişim var. Kart istediği wattı söylüyor PSU da o kanala yönlendiriyor gibi bir şey.

MSI PSU'larda sorun çok söyleniyor. Dikkat et yorumu bol ve sorunu az olana bak.

Üstelik bahsettiğin MSI PSU ATX 3.0 standartta ATX 3.1 değil.
ATX3.0'da tam oturmama bazlı yanma olayları oldu, ATX 3.1 ile önlem aldılar.

Evet aynen öyle, yeni standartta PSU ve ekran kartı arasında iletişim var. Kart istediği wattı söylüyor PSU da o kanala yönlendiriyor gibi bir şey.

MSI PSU'larda sorun çok söyleniyor. Dikkat et yorumu bol ve sorunu az olana bak.

Üstelik bahsettiğin MSI PSU ATX 3.0 standartta ATX 3.1 değil.
ATX3.0'da tam oturmama bazlı yanma olayları oldu, ATX 3.1 ile önlem aldılar.
Bilgi için teşekkürler. Corsair kasa aldığım için bu marka bir PSU alayım dedim ama ATX 3.1 tam modüler PSU bulamıyorum.

Linkteki modeli bulamıyorum.

Vita mı iyi hydro g pro mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı