R7 7800x3D Cinebench testinde 85W'ta takılı kalıyor

Ahmet Kader

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS TUF Radeon Rx 9070 XT | ASUS TUF B850M Plus WiFi | GSKILL 48GB (2x24GB) TRIDENT Z5 NEO | Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD | Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black | ASUS A21 mATX Mesh Siyah Mid Tower Kasa
7800x3D kullanıyorum ve Cinebench testi yaptığım zaman islemci 85watt ta kalıyor ve 4950MHz'i gecmiyor. Sogutmada bir sorun yok Arctic lf 3 kullanıyorum ve 75-77 derece arasinda geziyor, test boyu fakat MHz ve watt degeri bana dusuk geldi, sizce normal mi ve nasıl arttirabilirim? (1.075V ustune cikmiyor.)

İşlemcinin sınırına yani 4950 MHz'ye gelmiş görünüyorsunuz zaten. Watt'ın düşük olma nedeni single-core yapıyor olabilirsiniz.

İşlemcinin sınırına yani 4950 MHz'ye gelmiş görünüyorsunuz zaten. Watt'ın düşük olma nedeni Single-Core yapıyor olabilirsiniz.

Hayir multi ama şu an PBO'dan eco mode secip 170 watta cektim ve Max clu Core ratio yu +25 yaptim simdi deneyecegim.

İşlemcinin çektiği Watt'da bir sorun yok ki? Gayet normal değerler.

Hocam 4950MHz olmasina takildim 7600X falan 5400 5200'lere cikabiliyorken 7800x3D'nin 4950 de kalmasi sasirtti.

O işlemcinin Turbo frekansı AMD tarafından 5 GHz olarak belirlenmiş zaten, bu bir sorun değil.

Peki hocam basit bir ayar falan var mi 200 MHz 400 MHz arttiran.

Ryzen master veya bios üzerinden ayarlama yapabilirsin ama önermiyorum. Ne için artırmak istiyorsun ki? Attığın taş ürküttüğün kuşa değmeyecek. Ama illede yapmak isterim dersen reddit ve youtube gibi kaynaklardan yardım alabilirsin.

Ryzen Master veya BIOS üzerinden ayarlama yapabilirsin ama önermiyorum. Ne için artırmak istiyorsun ki? Attığın taş ürküttüğün kuşa değmeyecek. Ama illede yapmak isterim dersen Reddit ve YouTube gibi kaynaklardan yardım alabilirsin.

Anladim hocam bir de (anakart ASUS TUF B850M Plus Wi-Fi ve RAM'ler G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x24 1.35v CL32)benim RAM'ler EXPO modunda 6400 de calisirken Windows'tan PC'ye yeniden başlatınca cogu zaman geri acilmiyor kasa ustunden res tusuna bastigim zaman aciliyor ama soldan 2. slottaki RAM'i gormuyor isigi falan yabiyor ama. MHz'i 6000'e cektigimde ise aşırı nadiren yapiyor bunu 20 res te bir. 6400 de ise 3 4 reste bir yapiyor. Servise garantiye yolladjm fakat bir sorun yok dediler RAM'lerin yerlerini birbirleriyle degistim yine aynisini yapti fakat baska anakartta sorun cikarmiyor bu RAM'ler. Sizce neden?

Anladim hocam bir de (anakart ASUS TUF B850M Plus Wi-Fi ve RAM'ler G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x24 1.35v CL32)benim RAM'ler EXPO modunda 6400 de calisirken Windows'tan PC'ye yeniden başlatınca cogu zaman geri acilmiyor kasa ustunden res tusuna bastigim zaman aciliyor ama soldan 2. slottaki RAM'i gormuyor isigi falan yabiyor ama. MHz'i 6000'e cektigimde ise aşırı nadiren yapiyor bunu 20 res te bir. 6400 de ise 3 4 reste bir yapiyor. Servise garantiye yolladjm fakat bir sorun yok dediler RAM'lerin yerlerini birbirleriyle degistim yine aynisini yapti fakat baska anakartta sorun cikarmiyor bu RAM'ler. Sizce neden?
ZenTimings'i yükleyip ekran görüntüsü atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı