- Makaleler
- 7
Daha fazla
Tamam bu şekilde kullanacagim anlamadığım nokta şu biz saat hızını ve all Core negative yaptık ama arkadaş yukarıda saat hızı positive all Core negative demiş arada ki fark ne tam olarak.
Saat hızını negative 100 yaparsan saat hızı düşer. Stok halde 4.950-5.0GHz çalışan işlemciye +150 veya +200 verdiğim zaman 5.0-5.050GHz arasında takılıyor. X3D işlemciler oyunlarda Boost hızına çıkamıyor genelde. Bir de negative saat hızı verip düşürmenin manası yok. -30 all Core zaten her çekirdekte stabil olmaz. Çok şanslı olacaksın da anca yani. -30 üstünde yani -35 ve devamı zaten absürt değerler. @deadfellow konunun ilk sayfalarında zaten ne yapman gerektiğini 2 kere söylemiş. All Core negative 10 ve +200MHz saat hızı eklemesi yapacaksın. İstersen all Core negative 15'te deneyebilirsin. Veya zamanım var dersen per Core da yapabilirsin. En garanti yol all Core negative 10 ve +200MHz Boost hızına eklemek olur. Ben +150 ve +200 verdiğim zaman oyunlarda daha fazla FPS aldım. Özellikle Valorant'ta falan 50 FPS fark etti. Zaten yüksek FPS aldığım için ve CPU bazlı bir oyun olduğu için bu kadar fark olması normal. AAA oyunlarda da ufak bir katkısı olmuştu tam sonucunu hatırlamıyorum. Stok hale ekstra saat hızı eklemek performansı artırmıştı ama, buna %100 eminim. 5.050GHz ile kilitli bir işlemci olsa da oyunlarda bu değeri her zaman görmüyor. O yüzden fark oluyor zaten.
-60 girdiğin bir senaryoda zaten +150 eklemesi yapsan bile FPS artmaz çünkü -60 girince işlemci 5.050GHz de sabit çalışır hale geliyor. İşin kötü tarafı stabil olmuyor. O yüzden all Core 10 veya 15 verip saat hızına ekleme yapmalısın. Bu sayede hem 5.050GHz görecek hem de stabilite bozulmayacak. Sentetik testlerde zaten Uber süper bir fark olmadığını görürsün.