R7 7800x3D için sıvı soğutma önerisi

FivemSefiri

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir sistem topluyorum ve işlemcim AMD Ryzen 7 7800x3D. Kasam ise ASUS TUF GT 502. bu işlemciyi verimli bir şekilde soğutacak, aynı zamanda kasamda düzel duracak bir sıvı soğutma arıyorum.

Bütçem 7500 TL civarında. Soğutma sisteminin hem yüksek performanslı hem de şık olmasını istiyorum.
Sizce bu sistem için hangi sıvı soğutmalar daha uygun olur? Hem soğutma performansını hem de görsel uyumu göz önünde bulundurarak önerilerinizi bekliyorum!

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic Liquid Freezer III, RGB'li olan modeli de mevcut isteğe göre, 240 olan dahi işlemcinizi soğutacaktır, anlık fiyatlarla bağlı olarak 360'a kadar çıkabilirsiniz. 420 kasanıza sığmaz.

Bütçeni aşıyor ama bunu kullanıyorum. Çok şık, performanslı ve işlevsel:
240 MM versiyonu soğutmada yeterli gelip gelmediğini bilmiyorum ama bu versiyon daha uygun:
Montech King 95 Pro kasamda NZXT KRAKEN ELİTE 360 modelini kullanıyorum. Ekran kartı ve işlemci ile ilgili birçok değeri çok şık şekillerde takip edebiliyorsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçeni aşıyor ama bunu kullanıyorum. Çok şık, performanslı ve işlevsel:
240 mm versiyonu soğutmada yeterli gelip gelmediğini bilmiyorum ama bu versiyon daha uygun:
Montech king 95 Pro kasamda NZXT Kraken Elite 360 modelini kullanıyorum. Ekran kartı ve işlemci ile ilgili birçok değeri çok şık şekillerde takip edebiliyorsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Evet bütçeyi aşıyor. Bu attıklarım uygun bunlar nasıl acaba bilginiz var mı?
Corsair
Nzxt

Evet bütçeyi aşıyor. Bu attıklarım uygun bunlar nasıl acaba bilginiz var mı?
Corsair
Nzxt
Corsair'in o modelinden uzak dur, onu alacaktım araştırdım. Saatli bomba, her an bozulabilir.
Sorduğun NZXT benim önerdiklerimin Elite olmayan modeli.
NZXT tüm ölçü ve RGB çeşitlerinde Elite ve Elite yazmayan diye ikiye ayırıyor. İki grup da aynı fan, radyatör, pompa vs. Tek fark ekran. Elite modelinde ekran daha büyük, daha yüksek çözünürlüklü, 60 HZ ekranlı, 600 NIT parlaklığa çıkabiliyor (ben %20 parlaklıkta kullanıyorum). Elite olmayanda ekran daha küçük, 30 HZ ekranlı, parlaklığı daha az (300 NIT, yeter de artar).
İki türde de pompa üzerindeki ekranın dış çerçeve boyutu aynı ama ekran kısmı Elite yazanlarında daha büyük. Benim gibi sadece yanı değil önü de cam kasa ile gösterişli bir setup düşünüyorsanız Elite modellerinin ekranı kendini daha iyi gösteriyor.
Kasam:

Sıvı soğutmanın fanlarını da şunlara değiştirdim:

Argb çoklayıcı kablolarla tüm ARGB fanların ışık yönetimini anakartımın ARGB çıkışlarına bağladım. Tüm ışıklar senkron oldu.

Corsair'in o modelinden uzak dur, onu alacaktım araştırdım. Saatli bomba, her an bozulabilir.
Sorduğun NZXT benim önerdiklerimin Elite olmayan modeli.
NZXT tüm ölçü ve RGB çeşitlerinde Elite ve Elite yazmayan diye ikiye ayırıyor. İki grup da aynı fan, radyatör, pompa vs. tek fark ekran. Elite modelinde ekran daha büyük, daha yüksek çözünürlüklü, 60 Hz ekranlı, 600 nıt parlaklığa çıkabiliyor (ben %20 parlaklıkta kullanıyorum). Elite olmayanda ekran daha küçük, 30 Hz ekranlı, parlaklığı daha az (300 nıt, yeter de artar).
İki türde de pompa üzerindeki ekranın dış çerçeve boyutu aynı ama ekran kısmı Elite yazanlarında daha büyük. Benim gibi sadece yanı değil önü de cam kasa ile gösterişli bir setup düşünüyorsanız Elite modellerinin ekranı kendini daha iyi gösteriyor.
Kasam:

Sıvı soğutmanın fanlarını da şunlara değiştirdim:

ARGB çoklayıcı kablolarla tüm ARGB fanların ışık yönetimini anakartımın ARGB çıkışlarına bağladım. Tüm ışıklar senkron oldu.

Yani Elite 360 alıp sizin gibi fanları değiştirmek istiyorumda Elite 360 tek 1 yerde satılıyor galiba oda 10.000 TL bayağı fazla kasam sizinki gibi gösterişli bir kasa normal model soluk mu gözükür.

O fanlar ve 360 mm Elite modeli ortalama 13 bine mal oldu bana. Bütçeniz yoksa harcanmaz bu paralar. Öğretmenim, kira vermiyorum, ev okul yan yana (yol ve dışarıda yemek masrafım yok, keyfime yiyorum dışarıda yani), bana dokunmadığından maddi olarak olmuşken iyisi, işlevseli ve şık olsun diyerek seçtim parçaları.
Sistemim:
2 TB Kingston KC3000 SSD, 2x24 GB 6400 MHz CL32 RAM, MSI MAG X870 Tomahawk anakart, Ryzen 7 7700 işlemci (9800x3D alacaktım ama 8 bin TL civarına ekran kartımı besleyen bu işlemciyle idare edip ileriki yıllarda tek Ccd'de 12 veya daha fazla çekirdekli X3D işlemciye geçeceğim), Galax RTX 4070 Ti Super (bu modelin RGB kontrollerini içinden çıkan kablo ile diğer ARGB ürünlerle aynı yere bağlayıp senkron çalıştırabiliyorum, üstelik oyunlarda sessiz çalıştığı halde 63 dereceyi geçmiyor) ekran kartım, NZXT C1000 (1000 watt) ATX 3.1 PSU, anakartın kasaya bağlanan vida yuvalarını kullanan Lian Li ekran kartı desteği, Dell Alienware 2K HDR 600 monitör, Glorious gmmk3 he %75 manyetik switchli klavye, ATK blazing sky X1 Pro Max 8000 Hz fare, Corsair HS80 Max kulaklık sahibiyim.
Bu sistemde kriterlerime göre ve bütçem dahilinde kendimce en uygun parçaları seçtim.
Sıvı soğutmaya benim gibi para harcarken diğer bileşenleri kötü almamaya dikkat edin.

Yani diğer parçaları uygun şekilde aldım sadece sıvı soğutma kaldı kasada camı büyük gösteriş kasası olduğu için sıvı soğutmanın payı büyük kötü bir şey alırsam görüntüyü bozacak bu da beni rahatsız edecek ama 13K da bayağı fazla evet yani şu an biraz araştırıp parlaklığına falan iyice bakıp normal Kraken 360'ı almayı planlıyorum sistemim;

Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XTX 24 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: ASUS TUF X670E-Plus Wi-Fi
SSD: Samsung 990 Pro 1TB NVMe.
Kasa: ASUS TUF GT502 V2.
RAM: Corsair 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5.
Sıvı soğutma: Belli değil.
PSU: ASUS ROG STRIX 1000W 1000G 80+ Gold
Fan: Asus TF120 3x

Son düzenleme:
Yani Elite 360 alıp sizin gibi fanları değiştirmek istiyorumda Elite 360 tek 1 yerde satılıyor galiba oda 10.000 TL bayağı fazla kasam sizinki gibi gösterişli bir kasa normal model soluk mu gözükür.
O fanlar ve 360 MM Elite modeli ortalama 13 bine mal oldu bana. Bütçeniz yoksa harcanmaz bu paralar. Öğretmenim, kira vermiyorum, ev okul yan yana (yol ve dışarda yemek masrafım yok, keyfime yiyorum dışarda yani), bana dokunmadığından maddi olarak olmuşken iyisi, işlevseli ve şık olsun diyerek seçtim parçaları.
Sistemim:
2 TB Kingston KC3000 SSD, 2X24 GB 6400 MHZ CL32 RAM, MSI Mag X870 Tomahawk anakart, Ryzen 7 7700 işlemci (9800X3D alacaktım ama 8 bin TL civarına ekran kartımı besleyen bu işlemciyle idare edip ileriki yıllarda tek CCD'de 12 veya daha fazla çekirdekli X3D işlemciye geçeceğim), Galax RTX 4070 TI SUPER (bu modelin RGB kontrollerini içinden çıkan kablo ile diğer ARGB ürünlerle aynı yere bağlayıp senkron çalıştırabiliyorum, üstelik oyunlarda sessiz çalıştığı halde 63 dereceyi geçmiyor) ekran kartım, NZXT C1000 (1000 WATT) ATX 3.1 PSU, anakartın kasaya bağlanan vida yuvalarını kullanan Lian Li ekran kartı desteği, Dell Alienware 2K HDR 600 monitör, Glorious GMMK3 HE %75 manyetik switchli klavye, ATK BLAZİNG SKY X1 PRO MAX 8000 HZ fare, Corsair HS80 MAX kulaklık sahibiyim.
Bu sistemde kriterlerime göre ve bütçem dahilinde kendimce en uygun parçaları seçtim.
Sıvı soğutmaya benim gibi para harcarken diğer bileşenleri kötü almamaya dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı