@Abstrack99 Herkesin fikri ve görüşü olabilir. Seninkine de saygı duyarım. Farklı şeyler söylememiz birimizin yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Tartışabiliriz her türlü bana uyar. Sana ikna olabilirim, sen bana ikna olabilirsin zaten mesele karşılaştırmak.
Stok var alacaksan kart var. Bu kartın fiyat analizini ve gereksiz fiyatının arttığını anlattım.
Asus, Nvidia ve ATI gibi markalardan oluşan ekran kartı modelleri n11'de. Uygun fiyatlı ekran kartı çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
www.n11.com
7900xtx'in 24GB RAM'i kullanabileceği zaman gpu gücü yetmeyecek. Bende 16GB 6800 aldım ancak 16GB VRAM kullanacak oyun çıksa veya 4K oynayacak olsam GPU gücü yetmeyecek adım gibi eminim.
steamcommunity.com
Oyun listem burada. 2K çözünürlükte 16GB VRAM kullanabilecek oyun yok. Varsa söyleyin bakiyem olduğunda denemek için alacağım. 16GB VRAM kullansa bile 20-30fps oyun oynamanın anlamı yok.
Gelelim 7900xtx ve 5080 noktasına bu iki kartın performans farkına. Bu arada bazı oyunlar (Starfield gibi) AMD tarafından sponsorlanmış ve FSR reklamı için kullanılmış oyunlar (cyberpunk'ın dlss ilişkisi gibi).
Saf güçleri kıyaslayalım. Ben sadece gamers nexus'a itibar ederim. Linus'un ne kadar kötü veri aldığı ve kıyaslama yaptığını gayet ispatlı gösterdi (istersen videoları atabilirim) ve linus epey rezil olmuştu bu arada. Linus'u severim eğlendirir ama çok itibar etmem.
Ayrıca Hardware Unboxed yüzünden MSI tomahawk rezaleti yaşıyoruz. 15 sayfa sadece bu forumda rezaleti yaşıyoruz halen. Paramızla rezil olduk. O adamın testleri hiç bilimsel değil veya kullanıcı deneyimi yansıtmıyor.
Murat Gamsız'da çok itibar edeceğim biri değil. Teknoseyir ve pclabs zamanlarından da biliyorum. Fotoğraf konusunda okey otoritedir.
Geçenlerde Bizim insanımız ön taraf mesh olsun diye takıntılı diyerek sponsorluk aldığı birinin kasasını övüyordu ona göre 5-10 derece sıcak çalışması sorun değilmiş.
Hiç kimse şurada soğutucu kıyaslarken 5-10 derece önemsiz demiyorsa kasa içinde demeyecek.
@Abstrack99
9800x3D kullanıyorum işlemciyi undervolttan kaldırsam 95 derecede termal darboğaza girdiğini bizzat yaşadım ben. 5 derece önemsiz dediğim için benim sorunlarım varmış (yorumu sonra değiştirdi) ? Şurada 5 derece sıcak çalıştracak soğutucu önersek üstümüze toprak atarlar. Adam ortam sıcaklığına vurmuş işi artık. Yazın napacaz ? Sorusuna "kışında yaz ısısına çıkarıyoruz" diyor. Ya canım insan, yazın benim evim 38 dereceyi geçiyor. Kışın evini 38 derece yapan var mı ? 28'den yükseğe çıkartan görmedim eğer ekmek fırını üstünde oturmuyorsa.
Neyse murat gamsız'ı referans olmaktan çıkartabilir miyiz artık ?
Eki Görüntüle 2424831
Şu ana kadar hiçbir incelemesinde falsosu çıkmamış gamers nexus'tan devam edelim. Kendi kıyaslamam yoksa bu adama itibar ediyorum.
5080 96.8 FPS
7900xtx 85 FPS
Aradaki fark 10 FPS desek 10/85 * 100 = 11% 5080 önde.
Eki Görüntüle 2424797
Starfield (AMD sponsorlu oyun) 5080 ile 7900xtx arasındaki fark 2 FPS AMD önde. Fark 2% Israrla bastırıyorum bu oyun AMD oyunu.
Eki Görüntüle 2424799
Eki Görüntüle 2424804
Eki Görüntüle 2424805
Eki Görüntüle 2424806
2K da ray tracing açıldığında 7900xtx in nasıl nal topladığına tek sonuç atacağım. Ray tracing ben sevmiyorum. O yüzden ray tracing benim için kriter değil ama olanlar var.
Eki Görüntüle 2424809
2022 de çıkmış kartla 2025 de çıkmış kartı kıyaslıyoruz. Bir süre sonra 7900xtx adam gibi bir destek almayacak. Ben her zaman güncel ata yatırırım paramı. AMD'nin her zaman ama her zaman hype yaratıp MSRP fiyatları üzerinden kart sattığını sonra fiyatlarının çakıldığını hepimiz biliyoruz. Ama yine de bakın ben 9800x3D'yi 23.500 e 6 taksit almışım şu an 22.500 den gidiyor ve taksitte fiyat ne olur bilmiyorum. Kısaca aldığın üründe zararın yok. 9900x3D'nin çıkması bile 7800x3d ve 9800x3d nin şişkin fiyatlarını indirmedi.
Ben mecbur bekleyiciyim ancak şu an param olsun 5080 alır keyfini sürerim. 7900xtx'e bakmam. Ayrıca ikinci elde bu kartların giderlerinin arasında da orantısal fark var. AMD işlemci ve ekran kartı sahibi olarak bunu söyleyebilirim. Ben AMD sahibiyim diye gereksiz övecek halim yok.
Saf gücü sentetik test ile görüyorsak orada da sonuçlar ortada :
Eki Görüntüle 2424820
Bu arada 4080 super (55bin TL) ile 5080 (59bin TL) farkını yanlış hatırlamışım 7900xtx ile farkıydı. 5080, 4080 super'e 5% fark açıyormuş. Yine de durdukları fiyat pozisyonunda 4080 super yine alınmaz. Güncel ata oynanır of fiyat farkında.
Eki Görüntüle 2424821
Karar alıcının, bizimki gördüğümüz, duyduğumuz, bildiğimiz. Ancak ben 7900xtx'e 2023 yılından bu yana bilenip almaya çalışıyorum ve inceliyorum. Bir ara konu da açmıştım sonra vazgeçtim.
Son olarak yavaş yavaş 9070 ortaya çıkıyor.
Radeon RX 9070 XT with 64 Compute Units, Red Devil with high PSU requirement Someone has published a photo of the RX 9070 XT packaging. No, it doesn’t mention PCIe 5.0 specs. However, we now have confirmation of the 64 Compute Unit, not from AMD, but from board partner PowerColor. A leaked...
videocardz.com