R7 7800x3D işlemci 80 dereceye ulaşıyor

Daha fazla  
RAM
16x2 6000 mhz CL30
Ekran kartı
3070 Ti
Ryzen 7 7800x3D işlemciye sahibim, ilk etapta 80 dereceyi görüyor. Daha sonra oyun oynadıkça 71-72 dereceler de ortalama hep aynı. Performans arttırmak gibi veyahut ince ayar yapmam gereken bir durum var mıdır? Anakartım: X670 GAMING X AX V2 (Rev. 1.0) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE
Bilgi sahibi birisi değilim bu ayarlar ile ilgili.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 7800x3D işlemciye sahibim, ilk etapta 80 dereceyi görüyor. Daha sonra oyun oynadıkça 71-72 dereceler de ortalama hep aynı. Performans arttırmak gibi veyahut ince ayar yapmam gereken bir durum var mıdır? Anakartım: X670 GAMING X AX V2 (Rev. 1.0) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE
Bilgi sahibi birisi değilim bu ayarlar ile ilgili.

Araştırma yapıp ufak bir undervolt atılabilir. Fakat oyun oynarken 71-72 derece falansa normal.

Boştamı 80 derece yük altında mı? Yük altındaysa sıkıntılı bir değer değil.
Yükte 80 derece.
Yük altında dert edilecek dereceler değil. Soğutucu nedir?
Araştırma yapıp ufak bir undervolt atılabilir. Fakat oyun oynarken 71-72 derece falansa normal.
Cod warzone 2 ilk girişte 80 sonra 70-71 derece. Ama kasanın camı açık. Yoksa 85-86 oluyor :D
7800x3D Curve Optimizer ayarları ile ilgili videolar mevcut.
Curve Optimizer ile daha yüksek frekanslarda daha rahat tutunur, bir miktar da sıcaklık düşer. Mutlaka deneyin derim.
Bana link atar mısınız ? Tam bilmiyorum da.

İzlemediğim için link atmam doğru olmaz. YouTube'a 7800x3D Curve Optimizer yazıp aratıp izlemeniz lazım.
İzledim ve ingilizce adamın dediğini yaptım. Şuan mavi ekran vs vermedi. Herhangi bir sorun yok gözüküyor. Cod warzone 2'ye girip sıcaklığa bakacağım. Biraz deneyip :)
Parasını hak etmeyen bır sogutucu. Ama dedıgım gıbı pek dert edılecek dereceler degıl.
Arkadaşım bunu önermişti,çoktan ödedim parasını 😅

Sonuç

Dosya Ekleri

• xaaa.png
    xaaa.png
    2 MB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı