R7 7800x3D işlemci alınır mı?

O sitelere bakma, yanlış gösteriyorlar.
Darboğaz hiç olmaz, mümkün değil.
Darboğaz işlemci, ekran kartını besleyemeyince olur yani ekran kartına işlemci düşük kalınca olur, aksine ekran kartına işlemci fazla ise hiçbir şekilde darboğaz olmaz, olamaz.
İstersen GT730 tak yine darboğaz yapmaz.
Anakart bunu düşünüyorum; ASUS Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC)MHz mATX Anakart - incehesap.com

RAM;

CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 C36 1,35V Ram AMD EXPO (CMH32GX5M2E6000Z36W)

İşlemci ise belirttim zaten konu başlıgında​

Sadece oyun için kullanacaksan evet 7800X3D bütçesinin en iyi oyun işlemcisi olabilir.
Hocam merhaba bende aynı ekran kartına bu işlemciyi alacağım fakat bir çok kişi oyun için kullanacaksan al ya da işlemci odaklı oyunlar için alacaksan al gibi şeyler söylüyorlar, oyun dışı performansları kötü anlamına gelmiyor değil mi ?

Hocam merhaba bende aynı ekran kartına bu işlemciyi alacağım fakat bir çok kişi oyun için kullanacaksan al ya da işlemci odaklı oyunlar için alacaksan al gibi şeyler söylüyorlar, oyun dışı performansları kötü anlamına gelmiyor değil mi ?
Pek iyi değil, en azından aynı fiyat veya daha düşük fiyattaki işlemciler Render için çok daha iyi. X3D işlemciler oyun içindir.

Pek iyi değil, en azından aynı fiyat veya daha düşük fiyattaki işlemciler Render için çok daha iyi. X3D işlemciler oyun içindir.
Mesela pek iyi değil dediğiniz hangi işler için örnek verebilir misiniz ? Ona göre başka bir modele yöneleyim.

Sadece render için mi diyorsunuz? Render yapan biri değilim ve ne olduğunu bile bilmem :D

Mesela pek iyi değil dediğiniz hangi işler için örnek verebilir misiniz ? Ona göre başka bir modele yöneleyim.

Sadece render için mi diyorsunuz? Render yapan biri değilim ve ne olduğunu bile bilmem :D
Render ve oyun dışında zaten işlemciye yüklenen işler çok fazla değil.
(Render: Tasarım,video editörlüğü ve grafik işleri gibi işlere render denir)

@Iwatani Naofumi Anladım hocam teşekkürler. Sizce bu fiyata pahalı mı bu arada ? Bir çok kişi 15 K mı oldu ya falan demişti bende indirim bekledim fakat gelmedi 15k ya değer bir işlemci mi acaba ?

@Iwatani Naofumi Anladım hocam teşekkürler. Sizce bu fiyata pahalı mı bu arada ? Bir çok kişi 15 K mı oldu ya falan demişti bende indirim bekledim fakat gelmedi 15k ya değer bir işlemci mi acaba ?
Yani hocam aceleniz yoksa bekleyin bence, 13-14k bandında oluyor genelde.
Oyun için bütçesinin en iyi işlemcisi olabilir.
İsteseniz şu anda incehsap Gaming Gecesinde 9700x 12k olmuş durumda onada bakabilirsin, oda güçlü bir işlemcidir ama 7800X3D daha güçlü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı