Çözüldü R7 7800x3D işlemci orijinal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

truemc

Femtopat
Merhaba, yeni işlemcim bugün elime geçti. Fotoğrafta da göreceğiniz üzere üstteki sarı pinleri internette araştırdığım 7800x3D'ler gibi değil. Önceden tray versiyonunu almıştım yine bu şekilde geldi ve iade ettim. Bu sefer kutulusu da aynı şekilde geldi. Kusurlu veya sahte olma ihtimali var mı?

WhatsApp Image 2025-01-11 at 12.29.27.jpg

Çözüm
@bluerr yanıtınız için teşekkür ederim, şu an deneme imkanım yok yeni kasa topluyorum. Tüm parçalar elime ulaştığında birkaç gün sonra deneyeceğim.

Merak etmeyin sahte olanlar görüntü bile vermiyor. PC hocası videosunu çekmişti. Cinebench R23 testi yapınca durum ortaya çıkar.

Mesela bakın burada Gaming Gen TR'den alınan 7800x3D var.
@imnotagamer Ben de sahte olduğunu düşünmüyorum çünkü sahte yapanlar pinlerine kadar kopyalıyor. Artık bu şekilde ürettiklerini düşünüyorum ben de ama herhangi bir performans kaybı veya ısınmaya sebebiyet verir mi acaba?
Bu işlemciyi alan arkadaş Arctic Liquid sıvı soğutma ile birlikte kullanıyor. Sıcaklıktan yana şikayetim yok dedi ama bakacak eve gittiğinde. Arctic Liquid II - 360mm soğutucu kullanıyor.

Nereden aldınız? Hocam? Sahte gibi duruyor harbiden.

Hocam normalde böyle olması gerekiyor işlemcinin. Sizin işlemci sahte.
Eki Görüntüle 2393793

Nereden aldınız? Pinler yok, muhtemelen sahte.

İşlemci gerçek. Gaming Gen TR, Amazon vb satıcılarda da bu tarz gelen işlemciler çok fazla var. Hatta R5 7600 modelinde de var. Teyit etmek zor değil.
BIOS'ta 7800x3D yazıyor.
Görev yöneticisinde 7800x3D yazıyor.
Oyun performansı birebir aynı.
Sıcaklıklar birebir aynı.
Sentetik testlerde birebir aynı..
IMG_2468.jpeg

@bluerr yanıtınız için teşekkür ederim, şu an deneme imkanım yok yeni kasa topluyorum. Tüm parçalar elime ulaştığında birkaç gün sonra deneyeceğim.

Merak etmeyin sahte olanlar görüntü bile vermiyor. PC hocası videosunu çekmişti. Cinebench R23 testi yapınca durum ortaya çıkar.

Mesela bakın burada Gaming Gen TR'den alınan 7800x3D var.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba, yeni işlemcim bugün elime geçti. Fotoğrafta da göreceğiniz üzere üstteki sarı pinleri internette araştırdığım 7800x3D'ler gibi değil. Önceden tray versiyonunu almıştım yine bu şekilde geldi ve iade ettim. Bu sefer kutulusu da aynı şekilde geldi. Kusurlu veya sahte olma ihtimali var mı?

Eki Görüntüle 2393785

Nereden aldınız? Acaba bende işlemci alacağım.

İçinizin rahat olması için size tavsiyem YouTube videolarına bakın yabancı video olsun bizim ülkeden olsun tüm işlemciler aynı karşılaştırma yapın sahte olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı