R7 7800x3D işlemci oyunlarda 70 derece oluyor

sicario12

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
4060 ti
Anakart
ASUS Prime B650M-K
İşlemci
Ryzen 7 7800 x3d
Ryz3n 7 7800x3D işlemcim var ve boştayken 50 derece oyunlaradada 70'lerde derece görüyor ve sıvı soğutmam var. Sıvı soğutmamda bir arıza mı var?

Ryz3n 7 7800x3D işlemcim var ve boştayken 50 derece oyunlaradada 70'lerde derece görüyor ve sıvı soğutmam var. Sıvı soğutmamda bir arıza mı var?
70 derece işte daha ne olsun?

70 çok gibi geliyor bana sıvı soğutucum olduğu için.
Her işlemcinin güç tüketimi farklıdır. Az güç tüketen bir işlemci az ısınır, çok güç tüketen ise çok ısınır.
Senin işlemcin X3D serisi olduğu için çok yüksek güç tüketimli bir işlemci ve 70 derece mükemmel bir sıcaklık oluyor bu durumda. Sırf sıvı soğutucu var diye 40-50 derece mi olsun? :D

70 çok gibi geliyor bana sıvı soğutucum olduğu için.
Bende yük altında 80i görüyor en fazla. Standby ya da casual kullanımda 50-60 arası. Daha düşük sıcaklıkta çalışmasını bekleyemezsin zaten. Sıvı soğutma dediğin şey nitrojen değil ki buz gibi yapsın :D Fan tipi soğutmaya göre %50 - 80 daha hızlı ve etkin soğutma sağlar sadece. O da 5-10 derece fark eder. Ki benim verilerimle kıyaslayınca da bu sonuç çıkar. Her şey yolunda :D Dropların sebebini başka yerde araman gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı