R7 7800x3D Minecraft'ta 65 derece oluyor

ali_bkrtp

Picopat
Minecraft'ta yaratıcılık modunda veya elitra ile keşif yaparken işlemcim 65 dereceleri görüyor. Normalde yerdeyken 45-50 arası olan işlemci sıcaklığı keşif sırasında 65 dereceyi görüyor hatta tekne ile okyanusa açıldığımda da aynı durum oluyor. Bir keresinde yine bu sebep ile oyun çöktü. Minecraft orijinal, Java sürümünü kullanıyorum bir tane shader modu yüklü ama shaderi kapattığımda da aynı sıkıntıları yaşıyorum. İşlemcim Ryzen 7 7800x3D, ekran kartı 1660 Super, RAM 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi kullanması bir sorun mu? Sorununuzu pek anlamadım. Açık alanlarda daha yüksek FPS alırsınız normal ısınması. Rahatsız ediyorsa FPS'i sabitlemeyi deneyin.

İşlemciyi kullanması bir sorun mu? Sorununuzu pek anlamadım. Açık alanlarda daha yüksek FPS alırsınız normal ısınması. Rahatsız ediyorsa FPS'i sabitlemeyi deneyin.
Bugüne kadar hiçbir oyunda 65 dereceleri görmemişti işlemci. Yani minecraftta bu kadar yüksek sıcaklık normal değil gibi ki oyunda çöktü bir kere yani bir sorun var gibi belki bütün yük işlemcide olduğu için falandır bilmiyorum fazla teknik konuları o yüzden sorayım dedim

Bugüne kadar hiçbir oyunda 65 dereceleri görmemişti işlemci. Yani Minecraft'ta bu kadar yüksek sıcaklık normal değil gibi ki oyunda çöktü bir kere yani bir sorun var gibi belki bütün yük işlemcide olduğu için falandır bilmiyorum fazla teknik konuları o yüzden sorayım dedim

Prime95 testi yapın. O zaman işlemcinin maximum sıcaklığını öğrenirsiniz. Şu an bir sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı