R7 7800x3D RTX 3080 Ti oyunlarda FPS düşmesi ve takılma

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, R7 7800x3D, RTX 3080 Ti, 32 GB 6000MHz RAM bir sistemim var. Bazı oyunlar (Days Gone, Unbound, FC 24) problem olurken diğer oyunlarda problem yok (NBA 2K21, GTA 5, CS2, BF1, FH4) gibi. Problem oyunlarda mı yoksa bende mi?

Her bileşenin testini yaptım. RAM'lerde sorun yok, PSU OCCT ile Power testi yaptım (15 dk) kapanmadı, işlemci için Cinebench test yaparken PC kapanmadı. Sıcaklıklar ise GPU Max 80, VRAM 95 / CPU Max 80 genelde 65-75 derece.

Aslında çok da shuterring gibi değil FC 24'te bir tık akıcılık problemi var, Days Gone'da kamp alanlarında vs FPS düşüyor ve ayrıca motor sürerken hafif takılmalar oluyor gibi. Unbound'da da bazen FPS düşüyor.

RDR2 oynarken bir sorun yoktu hatırladığım kadarıyla. 1080P'de çamur gibi orası ayrı. Yeni nesil oyunlarda 1080p yetersiz kalıyor.

@Yutka46🤣” atma sebebin nedir?

Son düzenleme:
@Yutka46🤣” atma sebebin nedir?
1080p çamur falan değil. Gayet ideal kalitede.
Sıcaklıklar biraz fazla. Sıcaklığın arttığı yerde performans düşüşü olur. Anlık yükselmesi drop oluşturabilir. Isınma sorununu çöz derim.

1080p çamur falan değil. Gayet ideal kalitede.
Sıcaklıklar biraz fazla. Sıcaklığın arttığı yerde performans düşüşü olur. Anlık yükselmesi drop oluşturabilir. Isınma sorununu çöz derim.

Sıcaklıklar gayet iyi :) ayrıca 1080p ideal diyorsun herhalde yeni nesil oyun oynamıyorsun? 1080p de RDR2 açmaya çalış o zaman anlarsın çamur olup olmadığını.

Sıcaklıklar gayet iyi :) ayrıca 1080p ideal diyorsun herhalde yeni nesil oyun oynamıyorsun? 1080p de RDR2 açmaya çalış o zaman anlarsın çamur olup olmadığını.
7800x3d performans düşüklüğü 85 de başlıyor bu işlemci 7/24 89 derecede çalışacak şekilde ayarlanmış ekstra olarak işlemci MHz düşürmüyor.

Ayrıca benim bahsettiğim sorunlar sıcaklıklardan kaynaklı değil eski oyunlarda 1080p ideal örneğin BF1.

7800x3d performans düşüklüğü 85 de başlıyor bu işlemci 7/24 89 derecede çalışacak şekilde ayarlanmış ekstra olarak işlemci MHz düşürmüyor.

Ayrıca benim bahsettiğim sorunlar sıcaklıklardan kaynaklı değil eski oyunlarda 1080p ideal örneğin BF1.
Hocam genel anlamda 85 dereceye kadar normal sayılır zaten. Benim dediğim ani yükselmenin drop oluşturabileceği. 1080p gayet ideal. 1080p RDR2 de gayet güzel gözüküyor. 17 inçtemi 1080p oynuyorsunuz anlamadım. Ayrıca benchmark vb. testler hala en çok 1080p de yapılır. 540 hz monitörler çıkıyor. En ideal 1080p dir. 2K,4K açacak sistemin varsa zaten 1080p oynaman saçma olur. O zaman tercih etmezsin.

Hocam genel anlamda 85 dereceye kadar normal sayılır zaten. Benim dediğim ani yükselmenin drop oluşturabileceği. 1080p gayet ideal. 1080p RDR2 de gayet güzel gözüküyor. 17 inçtemi 1080p oynuyorsunuz anlamadım. Ayrıca benchmark vb. testler hala en çok 1080p de yapılır. 540 Hz monitörler çıkıyor. En ideal 1080P'dir. 2K, 4K açacak sistemin varsa zaten 1080p oynaman saçma olur. O zaman tercih etmezsin.

Hocam RDR2 1080p de güzel falan gözükmüyor oyun bir kere 1080p de net değil. Scale ayarını mı arttırıyorsun?

Monitörünüz kaç inç? 1080p de güzel gözüküyor. Aslında bizle alakalı da bir durum. Ben 2000 lerin oyununu hala oynayabiliyorum. Grafik, görsel takıntım yok. 24 inç monitörde 1080p gayet iyi oluyor bana göre.
2000 lerin oyunu zaten net görünüyor, örneğin fc24 hafif bulanık yeni kullandıkları taa teknolojisi yüzünden keza dediğim gibi rdr2 bozukluk var, elden ring öyle

Bunun inç ile alakası yok

Mesela BF2042 bazı textureler sıkıntılıyken, BF1 de textureler net bir şekilde anlatabiliyor muyum

2000 lerin oyunu zaten net görünüyor, örneğin fc24 hafif bulanık yeni kullandıkları taa teknolojisi yüzünden keza dediğim gibi rdr2 bozukluk var, elden ring öyle

Bunun inç ile alakası yok

Mesela BF2042 bazı textureler sıkıntılıyken, BF1 de textureler net bir şekilde anlatabiliyor muyum
inç ile nasıl alakası yok. 27 inç te bile 1080p oynayınca pikselleşme, görüntü bozukluğu oluyor. Ekran ile mesafene bağlı olarak ayırt edebilirsin. 24 inç 1080p en iyi kalite örneğidir. RDR2 ye gelince
oyun sıkıntılı zaten. Texture yer yer bozuk. TAA gibi sorunlarla iyi bir texture a sahip değil zaten. Böyle sorunlar oyunla alakalı. 1080p gayet iyi, idealdir.

Fazla uzatmayalım bence hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı