R7 7800x3D - RTX 4070 için MSI MAG A750GL vs MPG A850G

zaidov.1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki günlerde inşallah sistem toplamayı düşünüyorum. MSI RTX 4070 Ventus 3X + AMD Ryzen 7 7800x3D için.
İki PSU arasında kaldım:
1: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı.
2: MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı (+2150TL daha pahalı)
İleriye yönelik olarak 850W almak mantıklı mı? Alırsam bütçemi zorlayacak. 750W yeterli ise yükseltmek istemiyorum.
İkisinde de; PCI-E5 var, ATX 3.0 uyumlu, 2 kat toplam ani güç artışı desteği ve 3 kat GPU ani güç artışı desteği sağlıyor, koruma olarak da ikisi de ocp / ovp / opp / OTP / SCP / uvp var. Yani sadede gelecek olursam 750W yeterli mi?
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki günlerde inşallah sistem toplamayı düşünüyorum. MSI RTX 4070 Ventus 3X + AMD Ryzen 7 7800x3D için.
İki PSU arasında kaldım:
1: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı.
2: MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı (+2150TL daha pahalı)
İleriye yönelik olarak 850W almak mantıklı mı? Alırsam bütçemi zorlayacak. 750W yeterli ise yükseltmek istemiyorum.
İkisinde de; PCI-E5 var, ATX 3.0 uyumlu, 2 kat toplam ani güç artışı desteği ve 3 kat GPU ani güç artışı desteği sağlıyor, koruma olarak da ikisi de ocp / ovp / opp / OTP / SCP / uvp var. Yani sadede gelecek olursam 750W yeterli mi?
Şimdiden teşekkürler.

Benim bildiğim kadarıyla MSI ürünlerin kendi arasındaki sıralamada MPG MAG'dan daha iyi. Bence almışken MPG almalısın.
MPG (MSI performance Gaming)
MAG ( MSI arsenal Gaming)

Benim bildiğim kadarıyla MSI ürünlerin kendi arasındaki sıralamada MPG MAG'dan daha iyi. Bence almışken MPG almalısın.
MPG (MSI performance Gaming)
MAG ( MSI arsenal Gaming)
Evet bilgilendirmeniz doğru fakat kısmen doğru diyebiliriz. MPG serisi daha eski ve kronik sorunlu bir model. Ekstra olarak 4000 serisine uygun aparatları bulunmuyor. MAG serisi ise yeni çıktı ve kronik sorunları giderildi. 4000 serisine uygun ve PCİ Express 5.0 destekliyor. MPG serisine göre en büyük eksi tarafı 120 mm fana sahip olması. Fakat kullanıcılar ses konusunda herhangi bir şikayette bulunmamış.

Evet bilgilendirmeniz doğru fakat kısmen doğru diyebiliriz. MPG serisi daha eski ve kronik sorunlu bir model. Ekstra olarak 4000 serisine uygun aparatları bulunmuyor. MAG serisi ise yeni çıktı ve kronik sorunları giderildi. 4000 serisine uygun ve PCI Express 5.0 destekliyor. MPG serisine göre en büyük eksi tarafı 120 mm fana sahip olması. Fakat kullanıcılar ses konusunda herhangi bir şikayette bulunmamış.

Bende A750GL düşünüyorum.
MAG serisinin kronik sorunlarının giderildiğini belirtmişsiniz, eski versiyon ATX3.0 yeni versiyon ATX 3.1 olarak mı geçiyor ayrıca hangi sorunlar giderildi?
Kasada sessiz parçalar kullanamaya özen gösteriyorum bu yüzden Corsair RM750e almayı düşünüyordum ancak coil whine ve fan sesi problemi yaşayanlar çok olmuş bu yüzden vazgeçtim
Aynı şekilde A750GL için Amazon'dan alan satıcılar arasından fan sesi problemi yaşayanlar olmuş.
Kaliteli seçenekler için 1500 TL daha koymam gerekiyor FPS vita GM 750 vb. PSU'lar gibi. Başta belirlediğim bütçenin çok yukarısına çıktım daha fazla aşmak istemiyorum.
Tercihi hangi yönde yapmalıyım umarım kısa zamanda yanıt alabilirim bayram bitmeden PSU'yu almayı düşünüyorum

Bende A750GL düşünüyorum.
MAG serisinin kronik sorunlarının giderildiğini belirtmişsiniz, eski versiyon ATX3.0 yeni versiyon ATX 3.1 olarak mı geçiyor ayrıca hangi sorunlar giderildi?
Kasada sessiz parçalar kullanamaya özen gösteriyorum bu yüzden Corsair RM750e almayı düşünüyordum ancak coil whine ve fan sesi problemi yaşayanlar çok olmuş bu yüzden vazgeçtim
Aynı şekilde A750GL için Amazon'dan alan satıcılar arasından fan sesi problemi yaşayanlar olmuş.
Kaliteli seçenekler için 1500 TL daha koymam gerekiyor FPS vita GM 750 vb. PSU'lar gibi. Başta belirlediğim bütçenin çok yukarısına çıktım daha fazla aşmak istemiyorum.
Tercihi hangi yönde yapmalıyım umarım kısa zamanda yanıt alabilirim bayram bitmeden PSU'yu almayı düşünüyorum
Ben 0 RPM mod ile kullanıyorum sistemi boştayken. Psu sesi bariz geliyor fakat rahatsız edici değil. Çok sessiz olsun istiyorsanız zero rpm modlu bir modele yönelmeniz daha iyi olur.

Ben 0 RPM mod ile kullanıyorum sistemi boştayken. PSU sesi bariz geliyor fakat rahatsız edici değil. Çok sessiz olsun istiyorsanız Zero RPM modlu bir modele yönelmeniz daha iyi olur.

Bu fiyat bandında başka bir seçenek olsa hemen alacağım. 0 RPM mod ile kullanıyorum demişsiniz o halde bariz gelen ses coil whine sesi ayrıca kullandığınız model nedir
eski versiyon ATX3.0 yeni versiyon ATX 3.1 olarak mı geçiyor

Son düzenleme:
Bu fiyat bandında başka bir seçenek olsa hemen alacağım. 0 RPM mod ile kullanıyorum demişsiniz o halde bariz gelen ses coil whine sesi ayrıca kullandığınız model nedir
eski versiyon ATX3.0 yeni versiyon ATX 3.1 olarak mı geçiyor
0 RPM modunu psu haricindeki fanlar için kullanıyorum. Bu şekilde kullandığımda bariz PSU sesi duyuyorum fakat çok yüksek bir ses değil. Normal bir fan sesi geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı