R7 7800x3D & RTX 4070 Super sistemde Kernel Power 41 (63) hatası

mertuc23

Zeptopat
Daha fazla  
1 hafta önce bir PC aldım, Gigabyte 4070 Super ekran kartı, Gigabyte A620MH anakart, AMD Ryzen 7 7800x3D işlemci, Kingston 2 TB SSD 32 GB 6400 yazma hızlı RAM, MSI 360r V2 sıvı soğutucu, FSP 850W 80P var. Sistemde sistem aldığımdan beri kendi kendine reset atıyor ve Kernel Power 41 hatası veriyor. BIOS güncellemesi yaptım, RAM'leri çıkarıp taktım ekran kartı ve anakart sürücülerini güncelledim, sistemi birçok stres testine soktum ve kapanma olmadı. Sıcaklık değerleri normal, sıcaklık yükselmeden reset atıyor. Power testlerinde de bir çıkmadı sorun nedir sizce?

Kernel Power 41 (63) sadece sistem beklenmedik şekilde kapandığı zaman oluyor.

Sistemin hata kodu vermeden mavi ekran vermeden kapanmasının bence 3 sebebi vardır 1- Güç arızası, 2- Kritik RAM arızası, 3- Aşırı ısınma.

RAM'leri Memtest86 ile test edebilirsiniz:

Bu bakımdan kolay gelsin, güç, kritik RAM ve aşırı ısı gibi durumlar dışında genellikle sistem mavi ekran vererek sorunun kaynağı hakkında ipucu verebiliyor fakat Kernel Power 41 ile pek bir sonuca varmak mümkün değil.

Sistemin hata kodu vermeden mavi ekran vermeden kapanmasının bence 3 sebebi vardır 1- Güç arızası, 2- Kritik RAM arızası, 3- Aşırı ısınma.

Bu bakımdan kolay gelsin, güç, kritik RAM ve aşırı ısı gibi durumlar dışında genellikle sistem mavi ekran vererek sorunun kaynağı hakkında ipucu verebiliyor fakat Kernel Power 41 ile pek bir sonuca varmak mümkün deği

Bu bakımdan kolay gelsin, güç, kritik RAM ve aşırı ısı gibi durumlar dışında genellikle sistem mavi ekran vererek sorunun kaynağı hakkında ipucu verebiliyor fakat Kernel Power 41 ile pek bir sonuca varmak mümkün

Bu bakımdan kolay gelsin, güç, kritik RAM ve aşırı ısı gibi durumlar dışında genellikle sistem mavi ekran vererek sorunun kaynağı hakkında ipucu verebiliyor fakat Kernel Power 41 ile pek bir sonuca varmak mümkün değil.
Düzenli olarak distributed hatası da alıyorum ve nadiren event log hatası veriyor hocam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı