R7 7800x3D - RTX 4070 Ti Super sistem önerisi

Bütçe
65 Bin TL

saruhanmalik

Centipat
Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Ben yazın bir sistem toplamak istiyorum. Bunun için kendi çapımda araştırma yapıp, bir sistem hazırladım. Aşağıda belirtildi zaten. Sizin tavsiyeniz var mıdır? Ben bu sistemi toplama sebebim, hem oyun hem kodlama dersleri için topladım. Bunun için 4070 Ti super aldım ki ileriye dönük olsun. Acaba anakart, GPU, CPU, RAM, PSU uyumluluğu sizce nasıldır? Var mı tavsiyeniz. Bu arada 240Hz ya da 360 Hz 1080p monitör alacağım. Sebebi ise rekabetçi oyunlar oynuyorum. Tabii ki de ileriki zamanlarda bu GPU hakkını vermesi için 2K monitör alacağım. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli herkese iyi günler dilerim. Bütçe 75k.

Sistem.
-ASUS Prime X670-P-CSM AMD Ryzen soket AM5 6400(OC)MHz ATX anakart.
-Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 tray işlemci.
- XPG Lancer RGB Black AX5U6400C3216g-dclarbk 32 GB (2x16 GB) DDR5 6400MHz CL30 Gaming (oyuncu) RAM.
-MSI GeForce RTX 4070 Ti super 16g Ventus 2X OC GDDR6X 256bit DX12 DLSS 3 Gaming (oyuncu) ekran kartı.
-Team t-create classic 1TB 5000/4500/MB/s NVMe PCI-e GEN4x4 M.2 DL SSD disk.
-Lian Li lancool 205 mesh siyah mid-Tower ATX Gaming (oyuncu) kasa.
-MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold Full modüler Power Supply.

Merhaba,

Anakart için 2-3 b650 dışında bütün b650'ler yeterli olur diye düşünüyorum. AMD anakartlarından daha iyi anlayan arkadaşlardan yorum bekleyelim. Seçebileceğin en mantıklı oyun işlemcisini seçmişsin, güzel. AMD DDR5 için sweet spot 6000MHZ CL30 denir genelde, frekans arttıkça performans yer yer darbe yiyebiliyormuş. Ekran kartı için 7900 XT daha mantıklı olabilir ama yüksek ekran yenileme hızı ile FPS oyunlar tercih edeceğinizi söylemişsiniz. Burada oynadığınız oyunların Youtube'daki karşılaştırmalı videolarını izlemenizi öneririm. Eğer oynadığınız oyunlar NVIDIA'da daha stabil çalışma eğilimine sahipse tercih edilebilir, bunun dışında 7900 XT ham güç olarak da daha mantıklı olacaktır. RT kullanımı yapacaksanız yine NVIDIA öne çıkacaktır fakat 1080p'da oynamazsınız diye düşünüyorum :) SSD'ye oyunların göz görülür bir etkisi yok, herhangi bir nvme m2 iş görür. Kasa önerim Lancool 216. PSU için ise şu an indirimde olan Corsair RME 750 önerebilirim, cultist list'te A tier bir PSU kendisi.

Merhaba,

Anakart için 2-3 B650 dışında bütün B650'ler yeterli olur diye düşünüyorum. AMD anakartlarından daha iyi anlayan arkadaşlardan yorum bekleyelim. Seçebileceğin en mantıklı oyun işlemcisini seçmişsin, güzel. AMD DDR5 için sweet spot 6000MHz CL30 denir genelde, frekans arttıkça performans yer yer darbe yiyebiliyormuş. Ekran kartı için 7900 XT daha mantıklı olabilir ama yüksek ekran yenileme hızı ile FPS oyunlar tercih edeceğinizi söylemişsiniz. Burada oynadığınız oyunların YouTube'daki karşılaştırmalı videolarını izlemenizi öneririm. Eğer oynadığınız oyunlar NVIDIA'da daha stabil çalışma eğilimine sahipse tercih edilebilir, bunun dışında 7900 XT ham güç olarak da daha mantıklı olacaktır. RT kullanımı yapacaksanız yine NVIDIA öne çıkacaktır fakat 1080P'da oynamazsınız diye düşünüyorum :) SSD'ye oyunların göz görülür bir etkisi yok, herhangi bir NVMe M.2 iş görür. Kasa önerim lancool 216. PSU için ise şu an indirimde olan Corsair RM'e 750 önerebilirim, cultist List'te a tier bir PSU kendisi.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle hocam. Ama ben RT elbette açarım oynayacağım. Oyunlarda RX 7900XT güçlü bir kart ama RT performansı ve stabil konusunda geride kalan tarafları var, aynı zamanda oyun geliştirme ve yazılım, edit falan yapıyorum. Anakart konusunda ise B650 Plus düşünmüştüm ama ileriye dönük olmasını istediğim için bu anakartı seçtim. En az beni 4 sene götürmesini istiyorum zaten. Bu yüzden birden fazla M.2 SSD slotlu anakartı seçtim. İnce hesapta toplayınca çok daha ucuza geliyor 6K gibi bir fiyatı olması lazım. Bende bunu değerlendirmek istedim. Kasa tavsiyenizi beğendim. Lakin bir de bir kasa daha buldum. Görüşlerinizi merak ediyorum. Hem 850W hem de 80+ Gold sertifikası var hocam.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle hocam. Ama ben RT elbette açarım oynayacağım. Oyunlarda RX 7900XT güçlü bir kart ama RT performansı ve stabil konusunda geride kalan tarafları var, aynı zamanda oyun geliştirme ve yazılım, edit falan yapıyorum. Anakart konusunda ise B650 Plus düşünmüştüm ama ileriye dönük olmasını istediğim için bu anakartı seçtim. En az beni 4 sene götürmesini istiyorum zaten. Bu yüzden birden fazla M.2 SSD slotlu anakartı seçtim. İnce hesapta toplayınca çok daha ucuza geliyor 6K gibi bir fiyatı olması lazım. Bende bunu değerlendirmek istedim. Kasa tavsiyenizi beğendim. Lakin bir de bir kasa daha buldum. Görüşlerinizi merak ediyorum. Hem 850W hem de 80+ Gold sertifikası var hocam.

Bu kasa hakkında pek bir bilgim yok fakat hava akışı konusunda sıkıntıları olabilir gibi duruyor. Corsair istiyorsan şunu önerebilirim. Gayet güzel hava akışı olan bir kasa, zaten birçok yerli ve yabancı değerlendirmesi mevcut.

Sana attığım kasa hava akışı konusunda 4000d airflow'dan da daha iyi. Bir hafta önce kadar incehesap'ta 2900 tl gibi bir şeydi. Gamers Nexus'un incelemesinde de fazlasıyla övgü aldı. CPU benchmark'larında Fractal Torrent'le de baş başa geldi. Bizde stoklara çok fazla güzel kasa girmiyor, girince de hemen çökmek lazım :)

Ray Tracing kullanırım diyorsan Nvidia tabi ki daha önde ama o zaman da 2k veya 4k monitör alman gerektiği kanaatindeyim. Bahsettiğin kullanımlar için Nvidia'nın sunduğu özellikler 4070 Ti Super'i oldukça makul kılıyor. Anakart için de naçizane görüşüm X'lerin fazla kaçacağı yönünde. Asrock Pro Rs Wifi'ya bakabilirsin belki, 3 m2 slot'u olması lazım.

Bu kasa hakkında pek bir bilgim yok fakat hava akışı konusunda sıkıntıları olabilir gibi duruyor. Corsair istiyorsan şunu önerebilirim. Gayet güzel hava akışı olan bir kasa, zaten birçok yerli ve yabancı değerlendirmesi mevcut.

Sana attığım kasa hava akışı konusunda 4000D Airflow'dan da daha iyi. Bir hafta önce kadar İncehesap'ta 2900 TL gibi bir şeydi. Gamers Nexus'un incelemesinde de fazlasıyla övgü aldı. CPU Benchmark'larında fractal Torrent'le de baş başa geldi. Bizde stoklara çok fazla güzel kasa girmiyor, girince de hemen çökmek lazım :)

Ray Tracing kullanırım diyorsan NVIDIA tabii ki daha önde ama o zaman da 2K veya 4K monitör alman gerektiği kanaatindeyim. Bahsettiğin kullanımlar için NVIDIA'nın sunduğu özellikler 4070 Ti Super'i oldukça makul kılıyor. Anakart için de naçizane görüşüm X'lerin fazla kaçacağı yönünde. ASRock Pro RS Wi-Fi'ya bakabilirsin belki, 3 M.2 Slot'u olması lazım.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu kasa gerçekten güzel görünüyor. Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Hocam şöyle bir sistem var 71500k ama eğer 80k isterseniz 4080super li sistem önerebilirim diye düşünüyorum.

Eğer isterseniz bu sistemin fiyatını 75k ya da tamamlayabilirim. Soğutmayı da lt720 modeli seçebilirsiniz.

Hocam şöyle bir sistem var 71500k ama eğer 80k isterseniz 4080SUPErli sistem önerebilirim diye düşünüyorum.

Eğer isterseniz bu sistemin fiyatını 75k ya da tamamlayabilirim. Soğutmayı da LT720 modeli seçebilirsiniz.

Hocam güzel bir sistem olmuş gerçekten ama RAM frekans hızı düşük ama CL değeri güzel. Onun dışında GPU acaba soğutma performansı nasıl merak ettim açıkçası. MSI, Galax, ASUS, Gigabyte gibi markalar tercih etmek daha iyi olmaz mı? PNY markasını biliyorum ama sıcaklık performansı hakkında net bir bilgim yok. Bir de X670e modeli anakart düşünmüştüm sebebi ise PCI-e 5.0 desteğinin olması, çok slotlu M.2 yuvaları olması. Bunun yanında CPU soğutucu ideal.

Hocam güzel bir sistem olmuş gerçekten ama RAM frekans hızı düşük ama CL değeri güzel. Onun dışında GPU acaba soğutma performansı nasıl merak ettim açıkçası. MSI, Galax, ASUS, Gigabyte gibi markalar tercih etmek daha iyi olmaz mı? PNY markasını biliyorum ama sıcaklık performansı hakkında net bir bilgim yok. Bir de X670e modeli anakart düşünmüştüm sebebi ise PCI-e 5.0 desteğinin olması, çok slotlu M.2 yuvaları olması. Bunun yanında CPU soğutucu ideal.
Hocam ekran kartı olarak içinize sinmediyse kesinlikle gainward phoneix öneririm özellikle soğutma anlamında iyi bir model ama bu sefer diğer parçaları yükseltemezsiniz. Attığınız anakart sadece ssd olarak PCı 5.0 destekliyor yani direkt E anakartlar gibi değil. Ram içinde bana göre 5600mhz gayet yeterli ama size kalmış tabiki yükseltebilirsiniz.

Hocam ekran kartı olarak içinize sinmediyse kesinlikle Gainward Phoenix öneririm özellikle soğutma anlamında iyi bir model ama bu sefer diğer parçaları yükseltemezsiniz. Attığınız anakart sadece SSD olarak PCI 5.0 destekliyor yani direkt e anakartlar gibi değil. RAM içinde bana göre 5600MHz gayet yeterli ama size kalmış tabii ki yükseltebilirsiniz.

Hocam zaten anakart seçimini sonradan karar verip değiştirip e modelini seçtim sebebi ise yeni gelecek GPU'lara uygun slot olabilir diye. Anakart olarak modeli ise:
Model bu hocam hem PCI-e 5.0 desteği mevcut hem M.2 SSD slotu fazla ve gen 5 destekli. Düşünceniz neler.

Hocam zaten anakart seçimini sonradan karar verip değiştirip e modelini seçtim sebebi ise yeni gelecek GPU'lara uygun slot olabilir diye. Anakart olarak modeli ise:
Model bu hocam hem PCI-e 5.0 desteği mevcut hem M.2 SSD slotu fazla ve gen 5 destekli. Düşünceniz neler.
Hocam biraz geç geldim kusura bakmayın attığınız anakart hakkında pek bir bilgim yok ama merak ettim neden bu modeli tercih ettiniz. Şimdi bakıyorum anakarta bu arada

Technopat Haberler

Geri
Yukarı