Bilgisayardan fazla anlamıyorum oyun için dizeceğim sistemi belki 4090'lı bir sistem dizilebilir bu sistem yerine ama dengeli bir sistem olsun istedim. Zaten oyun için 4090'a gerek yok bence. Bilmem gereken şeyler falan varsa yardımcı olur musunuz bana? Mesela darboğaz sitesinde darboğaz yapıyor diye gözüküyor ama ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum olur mu mesela bu tarz bir sıkıntı?
Güzel. Darboğaz sitelerinin %90 yanlış olduğunu herkesten duyabilirsin o yüzden onlara bakma. Darboğaz yapmaz sistem. Yanlız asus rog serileri gereksiz pahalı onları değiştirebilirsin.
ROG 4080 Super tamamen para israfı, 4090'la aynı fiyatta hani hiçbir mantığı yok. ROG diye daha iyi performans vermiyor. Bir de bu ay 9800X3D çıkacak. Ocakta da 5080 ile 5090 geliyor. Ayrıca sıvı soğutma da gereksiz pahalı olmuş. 7800X3D için o kadar soğutma masrafına girmezdim ben olsam. Güç kaynağı da 850W daha sağlıklı olur.
ROG 4080 Super tamamen para israfı, 4090'la aynı fiyatta hani hiçbir mantığı yok. ROG diye daha iyi performans vermiyor. Bir de bu ay 9800X3D çıkacak. Ocakta da 5080 ile 5090 geliyor. Ayrıca sıvı soğutma da gereksiz pahalı olmuş. 7800X3D için o kadar soğutma masrafına girmezdim ben olsam. Güç kaynağı da 850W daha sağlıklı olur.
ROG 4080 Super tamamen para israfı, 4090'la aynı fiyatta hani hiçbir mantığı yok. ROG diye daha iyi performans vermiyor. Bir de bu ay 9800x3D çıkacak. Ocakta da 5080 ile 5090 geliyor. Ayrıca sıvı soğutma da gereksiz pahalı olmuş. 7800x3D için o kadar soğutma masrafına girmezdim ben olsam. Güç kaynağı da 850W daha sağlıklı olur.
Aslında anakart, işlemci, RAM, kasa, Power Supply ve sıvı soğutucuyu aldım ekran kartı ile SSD kaldı bir tek ekran kartını da ilk başta 4070 Ti Super diye düşündüm ondan dolayı 750W aldım ama sonra 4080 alayım dedim hatta bütçem yeterse 5080 de düşünebilirim ekran kartını şu an almayacağım ama işlemci bir tık kötü olmuş bilmiyordum yenisini çıkacağını çıktığında ne kadar olur tahminen.
1080p ve 2K'da yağ gibi akar sistem. Yalnız anakarta dikkat et X870 dışında olan anakartlar için BIOS güncellemesi gerekir ZEN 5 desteği için. USB'yle yaparsın.
Aslında anakart, işlemci, RAM, kasa, Power Supply ve sıvı soğutucuyu aldım ekran kartı ile SSD kaldı bir tek ekran kartını da ilk başta 4070 Ti Super diye düşündüm ondan dolayı 750W aldım ama sonra 4080 alayım dedim hatta bütçem yeterse 5080 de düşünebilirim ekran kartını şu an almayacağım ama işlemci bir tık kötü olmuş bilmiyordum yenisini çıkacağını çıktığında ne kadar olur tahminen.
5080 bekleyebiliyorsan bekle. İşlemci konusunda erken davranmışsın. 14 gün geçmediyse belki iade falan uğraşabilirsin... 750W sınırda ama 4080S ve 5080 kurtarır herhalde.