R7 7800x3D RTX 4080 sistem nasıldır?

1080p ve 2K'da yağ gibi akar sistem. Yalnız anakarta dikkat et X870 dışında olan anakartlar için BIOS güncellemesi gerekir zen 5 desteği için. USB'yle yaparsın.

5080 bekleyebiliyorsan bekle. İşlemci konusunda erken davranmışsın. 14 gün geçmediyse belki iade falan uğraşabilirsin... 750W sınırda ama 4080s ve 5080 kurtarır herhalde.

Power Supply yükseltebilirim o sıkıntı değil 5080 de alabilirim belki ama işlemci işi geçti ya 5080 ile darboğaz yapabilir mi 7800x3D.

Yeni almışsınız siz o zaman. 14 gün geçmediyse iade edebilirsiniz belki. Yine de 5080 bekleyince zaten şahlanacak sistem fazla da takılmayın isterseniz.

GTA 6 da 70 80 FPS alayım yeter ya GTA 6 için topluyorum. Ryzen 7 7800x3D de yeter bence GTA 6 için 5080 ile birlikte ya da 4080 ile.

@Abstrack99 neyi beğenmediniz hocam?
Bahsettiğiniz ekran kartı henüz daha ortada yok yani kesin bir şekilde bilgi olmadan yorum yapmak doğru değil, sızıntılar üzerinden bir yorum yapacak bile olsak yine de doğru olmaz çünkü ortaya çıkan "sözde" veriler doğrultusunda iki kart arasında yüzde 10 fark yaratacak bir durum söz konusu değil.

Teknik verilere bakar isek bu daha net anlaşılır.

Screenshot_20241012_200802_Chrome.jpg

Bahsettiğiniz ekran kartı henüz daha ortada yok yani kesin bir şekilde bilgi olmadan yorum yapmak doğru değil, sızıntılar üzerinden bir yorum yapacak bile olsak yine de doğru olmaz çünkü ortaya çıkan "sözde" veriler doğrultusunda iki kart arasında yüzde 10 fark yaratacak bir durum söz konusu değil.

Teknik verilere bakar isek bu daha net anlaşılır.

Eki Görüntüle 2328005
Zaten tahmin yaptım, bu özellikler sızdırılmadan önce herkes 4090 + %10 gibi bir beklenti içerisindeydi, yine buradaki özellikler oyun performansı hakkında net bilgi sahibi olmak için yeterli değil. Kesin de değil. 4080, 3090 Ti'dan çok daha iyi çıkmıştı.

Sadece henüz var olmayan bir kartın darboğaz yapma durumu hakkında spekülasyon yaptım bu kadar takılmayın. İkimizin de yanılma ihtimali %50.

20 bin altı. Geçen ay 13 bin olan 7800X3D'leri 18 bine çekmişler stoklar bitiyor yavaştan.
Tahminim tutmamış, 23k'dan satıyorlar Türkiye'de ama bana biraz fazla gibi geldi. Yurtdışında fiyatlar 19-20k bandında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı