hocam net bütce 90a kadar bakabilirsin onun dışında sana emanethocam 9800x3d korsak fiyat üstüne 10bin koyar, ram lere gelirsek şuan ram krizi var bu para meseleside değil ram fiyatları hak ettiği fiyatın 4-5 katı şuan 16gb alıp kriz geçince 16 ek yaparsan eğer daha iyi olur bir de net bütçe verir isen ona göre bir şey bakarım.
ram bu piyasa da baya güzelmiş yüksek ihtimal hynix a-die, 7800x3d bence gereksiz 9700 ile özellikle 2k da kafa kafaya, sıvı soğutucu da gereksiz, sağlam bir kule tipi yeterli 9800x3d bile olsa soğutur, psu biraz daha bilindik bir şey olsa daha iyi bu bütçede, ama adam kurulu gelsin istiyor
AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK Ram özelliklerini incele, 5.725,59 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.395,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply özelliklerini incele, 3.548,92 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
DeepCool LT720 ARGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz DeepCool LT720 ARGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool LT720 ARGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 3.799,10 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
93K.
Kasayla soğutucu uyumuna bir bak.
RAM bu piyasa da bayağı güzelmiş yüksek ihtimal Hynix a-die, 7800x3D bence gereksiz 9700 ile özellikle 2K da kafa kafaya, sıvı soğutucu da gereksiz, sağlam bir kule tipi yeterli 9800x3D bile olsa soğutur, PSU biraz daha bilindik bir şey olsa daha iyi bu bütçede, ama adam kurulu gelsin istiyor.
bilindik ama daha bilindik olması iyi olurdu yani o kadar para verip ben o psu yu kullanmam sıvı soğutma ise estetikten başka bir şey değil bence, bu bütçe de anakartta x870e gereksiz en az 12+ vrm olsa 9950 bile takarsın, ben o sebeple üst segment b850 aldım güzel fiyat yakalayıp.PSU bilindik zaten@yusuf7878 daha detaylı bilgi verir, sıvı soğutucu sıcaklıklarda çok daha etkili olur.
Neden kullanmazsınız? Bilindik olunca ne değişiyor?bilindik ama daha bilindik olması iyi olurdu yani o kadar para verip ben o psu yu kullanmam sıvı soğutma ise estetikten başka bir şey değil bence, bu bütçe de anakartta x870e gereksiz en az 12+ vrm olsa 9950 bile takarsın, ben o sebeple üst segment b850 aldım güzel fiyat yakalayıp.
kısaca açıklarsam güvenilirlik değişiyor şimdi malum üstünde yazan marka psu da önemsizdir, üreten o değildir çünkü çok fazla üretici firma var ancak cwr ve seasonic uzun yıllarca kendini kanıtlamış piyasada başı çeken markalardır örnek msi cwt ile çalışır sadece msi değil piyasadaki bir çok marka cwt ve seasonic firmasına gider kardeşim bana şu segmentte bir psu yap der gerisini kendi belirler işte fanı ne kalitede olsun üzerindeki tasarım şu olsun, rgb li olsun vs. sonra high wall, hec ve fsp gibi markalar gelir bunlar da yine orjinal üreticilerdir cwt ve seasonic kadar olmasa da piyasada yer edinmiş sağlam markalardır, raijintek cratosu 1 sene önce ilk gelmeye başladığında radarıma alıp araştırmıştım orta segmen B bir psu biraz da hatta C ye kayar maliyetten kısmak için üreticisi sanr diye bir firma bu firma saydıklarım kadar kendini kanıtlamış deği, ha cratos un fiyat avantajı var ama üreticisinden gelen bir kendini kanıtlamışlığı henüz yok alınır mı bütçe çok dar ise alınır, alınmaz diyecek bir rütbe ve pozisyonda değilimNeden kullanmazsınız? Bilindik olunca ne değişiyor?
C tier demeniz, bilginizin pek olmadığını gösteriyor açıkçası. Bu konuda yeterli teknik temel olmadan yapılan yorumlar maalesef insanları hatalı yönlendiriyor. Şu ana kadar 300–700 arası kullanıcıya Raijintek Cratos önerdim ve büyük çoğunluğundan olumlu geri dönüş aldım. Yaşanan tek olumsuz deneyim genelde ses tarafındaydı; bu da kişiden kişiye değişen bir durum. İç bileşenleri kendi sınıfı için gerçekten tatmin edici. Özellikle o fiyatta çok iyi bir konumda. SANR’ın kim olduğu bir değişken olsa da, PSU performansını belirleyen asıl şey üretici adı değil; kullanılan parçalar, platform ve tasarım yaklaşımı. Üstelik Cratos yaklaşık üç yıldır piyasada. Kronik bir sorun olsaydı şimdiye çoktan ortaya çıkardı.kısaca açıklarsam güvenilirlik değişiyor şimdi malum üstünde yazan marka psu da önemsizdir, üreten o değildir çünkü çok fazla üretici firma var ancak cwr ve seasonic uzun yıllarca kendini kanıtlamış piyasada başı çeken markalardır örnek msi cwt ile çalışır sadece msi değil piyasadaki bir çok marka cwt ve seasonic firmasına gider kardeşim bana şu segmentte bir psu yap der gerisini kendi belirler işte fanı ne kalitede olsun üzerindeki tasarım şu olsun, rgb li olsun vs. sonra high wall, hec ve fsp gibi markalar gelir bunlar da yine orjinal üreticilerdir cwt ve seasonic kadar olmasa da piyasada yer edinmiş sağlam markalardır, raijintek cratosu 1 sene önce ilk gelmeye başladığında radarıma alıp araştırmıştım orta segmen B bir psu biraz da hatta C ye kayar maliyetten kısmak için üreticisi sanr diye bir firma bu firma saydıklarım kadar kendini kanıtlamış deği, ha cratos un fiyat avantajı var ama üreticisinden gelen bir kendini kanıtlamışlığı henüz yok alınır mı bütçe çok dar ise alınır, alınmaz diyecek bir rütbe ve pozisyonda değilimama ben almam o seviye de sistem toplayıp para dökeceksem.
buda nebi akgün' e ait bir psu tier list takip youtube da bakmanızı öneririm çok kaliteli içerikleri var.