R7 7800x3D RTX4070 sistem alınır mı?

Bütçe
53.500

THANATOS.139728

Hectopat
Evet arkadaşlar topladığım sistem görselde gördüğünüz gibi. Yorumlara göre 12 saat içerisinde siparişini vereceğim. Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_20241009_024344_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve PSU değişmeli bana sorarsanız. B serisi anakart olmalı. PSU'da daha kaliteli markalar tercih edilebilir. SSD için de bütçeye göre daha iyi öneriler sunulabilir.

Elinizdeki bütçe ve bu sistemin size maliyeti nedir?

Anakart ve PSU değişmeli bana sorarsanız. B serisi anakart olmalı. PSU'da daha kaliteli markalar tercih edilebilir. SSD için de bütçeye göre daha iyi öneriler sunulabilir.

Elinizdeki bütçe ve bu sistemin size maliyeti nedir?
Bu kasa 53.500tl tuttu. Benim asıl endişem sıvı soğutucunun yeterli olup olmayacağı ile ilgiliydi.

Merhaba, yukarıda paylaştığınız resim de ki sistemin siparişini verdiniz mi?
7800X3D için seçtiğiniz işlemci soğutucu modeli, işlemciyi serin tutmada yeterli olmayacaktır ve sistem de ki güç kaynağı çok kalitesiz. Ayrı yeten, böyle bir sistemde giriş seviye anakart tercih edilmesi büyük bir eksiklik. Sistem siparişi verilmediyse başka önerilerde bulunalım sizin için.

Son düzenleme:
Bu kasa 53.500TL tuttu. Benim asıl endişem sıvı soğutucunun yeterli olup olmayacağı ile ilgiliydi.

Neden 120 mm modelini tercih ettiniz kasanızı inceledim 240mm takılabilecek yer var.

Fiyatı ne kadar bu sistemin?
53.500 Kasa bu haliyle hocam.
Neden 120 mm modelini tercih ettiniz kasanızı inceledim 240mm takılabilecek yer var.
Bütçeyi diğer parçalara ayırdığım için böyle yapmam gerekti maalesef
Merhaba, yukarıda paylaştığınız resim de ki sistemin siparişini verdiniz mi?
7800X3D için seçtiğiniz işlemci soğutucu modeli, işlemciyi serin tutmada yeterli olmayacaktır ve sistem de ki güç kaynağı çok kalitesiz. Ayrı yeten, böyle bir sistemde giriş seviye anakart tercih edilmesi büyük bir eksiklik. Sistem siparişi verilmediyse başka önerilerde bulunalım sizin için.
  • Güç kaynağının 600W olması sebebiyle müşteri hizmetlerini arayıp konuştum. Yeterli olacağını teyit ettiler. En kötü ihtimalle garantisi mevcut.
  • Anakartı FPS'ime doğrudan etki eden bir parça olmadığı için sadece yeterli olacak seviyede olmasına dikkat ettim. İyisine ihtiyaç duymadım.
  • Soğutucu konusunda bir şey diyemem. Isı değerlerine baktıktan sonra yetersiz gelmesi halinde değiştirebilirim.

53.500 kasa bu haliyle hocam.

Bütçeyi diğer parçalara ayırdığım için böyle yapmam gerekti maalesef.

• Güç kaynağının 600W olması sebebiyle müşteri hizmetlerini arayıp konuştum. Yeterli olacağını teyit ettiler. En kötü ihtimalle garantisi mevcut.
  • Anakartı FPS'ime doğrudan etki eden bir parça olmadığı için sadece yeterli olacak seviyede olmasına dikkat ettim. İyisine ihtiyaç duymadım.
  • Soğutucu konusunda bir şey diyemem. Isı değerlerine baktıktan sonra yetersiz gelmesi halinde değiştirebilirim.

Bence sogutucunuzu değiştirin 120mm yetersiz kalır işlemcinize.

53.500 kasa bu haliyle hocam.

Bütçeyi diğer parçalara ayırdığım için böyle yapmam gerekti maalesef.

Güç kaynağı 600-650W yetebilir fakat 700 almanızda fayda var. Neden sınırda tutasınız ki? Ayrıca PSU'lar sistemi korumak için kaliteli alınmalı. Buradaki temel olay 600W olması değil PSU markası.

Anakarta gelecek olursak A620 ile 7800x3D işlemcide tam performans alamazsınız. A620 giriş seviye işlemciler için. Aldığınız işlemci en iyi oyun işlemcilerinden biri. Hakkını yemiş olursunuz. B650 veya X670 modellerine bakmalısınız. Ayrıca bu anakartlarda RAM slotları ve PCI-e 5.0 desteği var. OC işlemlerini de bu anakartlarla yapabilirsiniz. Sizin aldığınızla olmaz ama.

@THANATOS.139728
Hocam müşteri hizmetleri ürünün iyi veya kötü olduğu ile ilgili bir bilgi paylaşmaz zaten. Her güç kaynağı gösterdiği Watt'ın hepsini vermez. Emin olmamakla birlikte bu güç kaynağının %70 verimliliği mevcut yazıyor yani sisteme en fazla 450W güç verebilir tahmini olarak. RTX 4070 Super sadece kendi başına 220W'a kadar güç çekebilir tam yükte. Diğer sistem bileşenleri de 150W çekse, bu sistem tam yük altında 450W'ı görebilme imkanı var.
Yani tam ucu ucuna yetecek. Hadi verimlilik konusunu geçtim. Bir güç kaynağı alırken, güç kaynağının şu korumaları içermesi gerekli:
OCP-OVP-OPP-SCP
Bunların açılımını internet'den araştırabilirsiniz.
Sizin seçtiğiniz güç kaynağında, yukarıda paylaştığım korumalardan hiç bir sertifikayı aldığını göremedim. Olası bir elektrik kesintisinde veya sisteme gelen akım birden az veya fazla gelirse sistem parçalarına büyük zarar verebilirsiniz. Sistemin can damarı büyük risk altında diyelim.
Garantisi olması parçanın birebir değişim şartını sağlayacağını sanmıyorum. Tamir edilmeye çalışır muhtemelen ve bu süreçte sizi bıktırır gelene kadar. İş işten geçmiş olacaktır çoktan.

Anakart konusunda, eğer hız aşırtma yapmayı düşünmüyorsanız B serisi seçmenin çokta bir önemi yoktur açıkcası. Dediğiniz gibi oyunlarda aldığınız FPS farkı neredeyse hiç olmayacaktır A ve B serisi anakart arasında.

İşlemci soğutucusuda vereceği performans belli. Bu işlemciyi soğutmak için minimum 240mm soğutucular önerilir. Siz 120mm tercih etmişsiniz. Bana göre sistem içerisinde gelen stok fan ile bu seçilen soğutucu, aynı soğutma performansı verebilir bile.

Sistemi alırken keşke acele etmeseydiniz de, neredeyse aynı fiyata, daha kaliteli parçaları içeren bir sistem yapardık. Yapacak bir şey yok artık daha ne diyelim.

İade etme şansınız yoksa eğer sistemde ki o soğutucu ve güç kaynağını bir an önce kurtulmalısınız. Tam yükte kullanmazsanız sistemi, kısa süreliğine sıkıntı olmaz ama uzun dönemde mutlaka bir sıkıntı çıkaracaklardır bu iki parça bilginiz olsun. Hele ki prizlerin topraklaması yoksa ve sürekli elektrik kesintisi yaşıyorsanız aman diyeyim, kullanırken çok dikkatli olun.
Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı