@THANATOS.139728
Hocam müşteri hizmetleri ürünün iyi veya kötü olduğu ile ilgili bir bilgi paylaşmaz zaten. Her güç kaynağı gösterdiği Watt'ın hepsini vermez. Emin olmamakla birlikte bu güç kaynağının %70 verimliliği mevcut yazıyor yani sisteme en fazla 450W güç verebilir tahmini olarak. RTX 4070 Super sadece kendi başına 220W'a kadar güç çekebilir tam yükte. Diğer sistem bileşenleri de 150W çekse, bu sistem tam yük altında 450W'ı görebilme imkanı var.
Yani tam ucu ucuna yetecek. Hadi verimlilik konusunu geçtim. Bir güç kaynağı alırken, güç kaynağının şu korumaları içermesi gerekli:
OCP-OVP-OPP-SCP
Bunların açılımını internet'den araştırabilirsiniz.
Sizin seçtiğiniz güç kaynağında, yukarıda paylaştığım korumalardan hiç bir sertifikayı aldığını göremedim. Olası bir elektrik kesintisinde veya sisteme gelen akım birden az veya fazla gelirse sistem parçalarına büyük zarar verebilirsiniz. Sistemin can damarı büyük risk altında diyelim.
Garantisi olması parçanın birebir değişim şartını sağlayacağını sanmıyorum. Tamir edilmeye çalışır muhtemelen ve bu süreçte sizi bıktırır gelene kadar. İş işten geçmiş olacaktır çoktan.
Anakart konusunda, eğer hız aşırtma yapmayı düşünmüyorsanız B serisi seçmenin çokta bir önemi yoktur açıkcası. Dediğiniz gibi oyunlarda aldığınız FPS farkı neredeyse hiç olmayacaktır A ve B serisi anakart arasında.
İşlemci soğutucusuda vereceği performans belli. Bu işlemciyi soğutmak için minimum 240mm soğutucular önerilir. Siz 120mm tercih etmişsiniz. Bana göre sistem içerisinde gelen stok fan ile bu seçilen soğutucu, aynı soğutma performansı verebilir bile.
Sistemi alırken keşke acele etmeseydiniz de, neredeyse aynı fiyata, daha kaliteli parçaları içeren bir sistem yapardık. Yapacak bir şey yok artık daha ne diyelim.
İade etme şansınız yoksa eğer sistemde ki o soğutucu ve güç kaynağını bir an önce kurtulmalısınız. Tam yükte kullanmazsanız sistemi, kısa süreliğine sıkıntı olmaz ama uzun dönemde mutlaka bir sıkıntı çıkaracaklardır bu iki parça bilginiz olsun. Hele ki prizlerin topraklaması yoksa ve sürekli elektrik kesintisi yaşıyorsanız aman diyeyim, kullanırken çok dikkatli olun.
Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.