R7 7800x3D RTX5070 Ti sistemde donma ve kasma oluyor

Southpaw2k

Kilopat
RAM
32GB DDR5 RAM 6000 MHz ADATA XPG Lancer Neon RGB CL30 (2x 16GB - Dual Channel)
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 Evo Plus 2TB
Ekran kartı
Gainward GeForce RTX™ 5070 Ti Phantom 16GB
Anakart
GIGABYTE B850 Gaming WIFI6
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D, 8x 4.20GHz
Yeni aldigim bilgisayarda aşırı donma ve kasma sorunu var hiçbir program acik degilken bile Windows imlecini bir şey sececek gibi hareket erttirdigim zaman bile gözle görülür bir kasma hissi yasiyorum. Sanki 240Hz monitörü 60Hz kullaniyormus gibi ayrica kapanirken ve acilirken cok yavas. CS2 indirdim ana menüde dondugu icin tam bakamadim. Sistem özellikleri fotograflardaki gibi. Not: BIOS'un Advanced modunda bile donuyor mouse hareket ettirirken zorlanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_4241.jpeg
    150,3 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_4242.jpeg
    125,1 KB · Görüntüleme: 24
BIOS'ta bile donması işletim sistemiyle alakalı bir sorun olmadığını gösteriyor. Sıcaklıklar ne alemde?

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    162,2 KB · Görüntüleme: 24
Enteresan. Sıcaklık gayet normal gözüküyor. Prime95 ile yük altında ne durumda peki değerler?

Hocam öncelikle 2.el aldıysanız ondan dolayı olabilir. 2 olarak soğutma ile ilgili olabilir diye düşünüyorum. Sistem daha sıfırda diyorsunuz güncelleştirmeleri yapın geçmezse formatlayın hiç olmadı tamiriciye gidecek.

Zaten 0 sistem formatlayıp PC'yi denerseniz çözüm olabilir.

BIOS'ta bile donuyorsa formatla geçeceğini sanmıyorum

Enteresan. Sıcaklık gayet normal gözüküyor. Prime95 ile yük altında ne durumda peki değerler?

Digerleri normal, SSD böyle.

Hocam toplamda 3 kere format attım. İlk kurulumda Windows 11 kurdum sonrasında Windows 10, sonra tekrar Windows 11 kurdum. Bir degisiklik olmadı maalesef.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    106,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…