R7 7800x3D RX 7900 XT sistem alınır mı?

Normalde butcem 90k civari ama cok zorlarsak 100k görebilirim
Sistem için toplam bütçeniz nedir? Daha iyi sistemler önerebiliriz.

Mesela sizin paylaşmış olduğunuz parçalarda RAM´ler 7200MHz, ancak bu değerlere gerek yok. AMD işlemcilerde en iyi çalışan RAM 6000MHz CL30 RAM´lerdir.

100K bütçe ile 7900XT gibi bir ekran kartlı sistem asla alınmaz. 7900XT yazılım ve teknoloji olarak NVIDIA'dan çok çok geride. 7800x3D ve 4080 Super sistem açık ara daha güzel olacaktır.

95.513 TL yapıyor. Ek depolama için isterseniz NV3 2 TB'da ekleyebilirsiniz yahut RAM'leri 64 GB yapabilirsiniz. Eğer RAM'leri 64 GB yapmak isterseniz:

Tabii ki frekans 6600MHz'e düşüyor performans farkı çok yoktur diye düşünüyorum. Benim naçizane tavsiyem RAM'leri 64 GB yapmanız olacaktır zaten çok üst düzey parçalı bir sistem oluyor haliyle 32 GB RAM çok sırıtıyor böyle parçalarda.

100K bütçe ile 7900XT gibi bir ekran kartlı sistem asla alınmaz. 7900XT yazılım ve teknoloji olarak NVIDIA'dan çok çok geride. 7800x3D ve 4080 Super sistem açık ara daha güzel olacaktır.

95.513 TL yapıyor. Ek depolama için isterseniz NV3 2 TB'da ekleyebilirsiniz yahut RAM'leri 64 GB yapabilirsiniz. Eğer RAM'leri 64 GB yapmak isterseniz:

Tabii ki frekans 6600MHz'e düşüyor performans farkı çok yoktur diye düşünüyorum. Benim naçizane tavsiyem RAM'leri 64 GB yapmanız olacaktır zaten çok üst düzey parçalı bir sistem oluyor haliyle 32 GB RAM çok sırıtıyor böyle parçalarda.
orada yanlış yazmışlar galiba ekran kartı 7900xtx asus olduğu için tercih ediyordum ama şuyanlık oynayacağım oyunlarda saf güç daha ön planda olduğu için ve önümüzdeki yıl boyunca 1080p devam edeceğim için onu tercih etmiştim yanlış mı düşünmüşüm?

ve soğutucu eksik burada onun için ne önerirsiniz

Orada yanlış yazmışlar galiba ekran kartı 7900XTX ASUS olduğu için tercih ediyordum ama şuyanlık oynayacağım oyunlarda saf güç daha ön planda olduğu için ve önümüzdeki yıl boyunca 1080p devam edeceğim için onu tercih etmiştim yanlış mı düşünmüşüm?

Ve soğutucu eksik burada onun için ne önerirsiniz?

Soğutucu konusunda Phantom Spirit kule tipi soğutur o işlemciyi. Veya sıvı soğutucu olarak bunu alabilirsin.

Not: Kasa ile uyar mı bilmem, araştırmadım.

Orada yanlış yazmışlar galiba ekran kartı 7900XTX ASUS olduğu için tercih ediyordum ama şuyanlık oynayacağım oyunlarda saf güç daha ön planda olduğu için ve önümüzdeki yıl boyunca 1080p devam edeceğim için onu tercih etmiştim yanlış mı düşünmüşüm?

Yani 1080p için 7900XT gibi bir kart fazla. Ancak neden olmasın.

Evet soğutucu koymayı unutmuşum pardon hocam. Arkadaşın attığı LT720'yi öneririm

FHD'de de kullansanız 4080S her halükarda daha mantıklı bir seçenek. 7900XTX ile kas gücünde eşit sayılırlar ancak yazılım stabilitesi - yazılım desteği kısmında NVIDIA fersah fersah ötede.

Evet soğutucu koymayı unutmuşum pardon hocam. Arkadaşın attığı LT720'yi öneririm

FHD'de de kullansanız 4080S her halükarda daha mantıklı bir seçenek. 7900XTX ile kas gücünde eşit sayılırlar ancak yazılım stabilitesi - yazılım desteği kısmında NVIDIA fersah fersah ötede.

Ham performansta eşit olma şansı yok, bu benchmarklara ve oyun performansında kendisini gösteriyor, işin içerisine teknoloji girer ise AMD yine ön planda kalır DLSS 4 4000 serisine gelir mi meçhul lakin FSR 4 gelecektir.

@Abstrack99

FSR'ın kalitesi DLSS'e denk değil asla. Gelişiyor evet ancak DLSS 3.7 özellikle yok ediyor kalite konusunda.

İşin içine teknoloji girince nasıl AMD daha iyi oluyor? Hangi teknolojik özelliği var? NVIDIA'nın sırf CUDA çekirdekleri bile teknolojide ne denli önde olduğunu gösterir. Yayın yapacak birisi hele ki AMD ekran kartıyla NVIDIA'dan daha kötü verim alacaktır. DLSS 4 gelmese bile DLSS 3 ve FG yıllarca desteklenecek. DLSS 4'ün daha önünde uzun yollar var ek olarak DLSS 3.9 gibi sürümlerle de yeni oyunlara destek verecekler.

AMD'nin FSR'ını öne atamayız zira NVIDIA'nın ne kalitesine yaklaşabiliyor ne de AMD ekran kartları DLSS destekliyor. Haliyle teknolojik olarak AMD'nin her şeyini de kullanabiliyorsun NVIDIA kartlar ile...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı