R7 7800x3D - RX 9060XT sistem çok ısınıp kapanıyor

Yahya523

Femtopat
Katılım
14 Nisan 2025
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Klevv 32 gb ram
SSD veya HDD modeli
Corsair 2 tb
Ekran kartı
9060xt
Anakart
Asus prime X 870p
İşlemci
R7 7800x3d
R7 7800x3D.
ASUS RX 9060XT.
ASUS ROG STRIX LC II.
ASUS 750W PSU.
Klevv 32 GB RAM.
Corsair 2 TB SSD.
ASUS X 870 p anakart.
Tamir sonrası elime gelen sistemimde ekran kartı arıza nedeniyle değişti(eskisi 7800XT).
Sistemim yeni 6 ay olmadı alalı ama sorunlar bitmiyor, serviste onarımda bana frumark Cinebench gibi uygulamalar ile test edildiği söylenirken eve getirdiğim kurulumunu yaptığım sistem 30 dk masaüstünde durduktan sonra yüksek ısıdan ötürü değişik sorunlar çıkararak ya açılmıyor ya da kapanıyor, sistemi kullanamıyorum. En basitinden format atacak kadar uzun süre dayanamıyor ama sistem çok daha fazlasını kaldırmak ve sunmak üzere topladığım bir sistemdir. Beni her dakika her saatinde pişman etti. Sorun nerede, yardımcı olun; sorunu anlamak istiyorum, Gaming bu konuda bana yardımcı olmadı.
 

Dosya Ekleri

  • 20250831_124802.jpg
    20250831_124802.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20250829_225313_Gallery.jpg
    Screenshot_20250829_225313_Gallery.jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250829_223416.jpg
    20250829_223416.jpg
    382,9 KB · Görüntüleme: 19
GPU-Z Programında eğer Grafik kartında unknown yazısını görüyorsan GPU'n gidici olabilir.
 
GPU-Z Programında eğer Grafik kartında unknown yazısını görüyorsan GPU'n gidici olabilir.
Tamirden 1 gün önce aldım ama işlemcide sorun gösteriyor gibi, deniyeceğim dediğini bilgisiyarın soğumasını bekleyeceğim aklında başka bir sorun varımdır acaba
 
Tamirden 1 gün önce aldım ama işlemcide sorun gösteriyor gibi, deniyeceğim dediğini bilgisiyarın soğumasını bekleyeceğim aklında başka bir sorun varımdır acaba
3.Görseldeki VRAM Arızasına benziyor VRAMleri gidici olabilir.
 
AIO pompanmı öldü acaba,termal macunu kontrol etmek gerekiyor yüksek ihtimal sürülmemiş. Pompalara bir bak,sıvı akışı oluyor mu?
 
AiO pompanmı öldü acaba, termal macunu kontrol etmek gerekiyor yüksek ihtimal sürülmemiş. Pompalara bir bak, sıvı akışı oluyor mu?

Şöyle söyleyeyim bu servisten geldi ve elimde pompanın raylı vidalarını açaçak tornavida bulunmuyor. Sıvı akışını nasıl anlayacağım peki kablolar beyaz orülü üstü kaplı herhangi bir sıvı akışını göremem yani, üstüne serviste frumark yaptıklarını soyuyorlar sıvı soğutucunun termal macunu sürülmemiş kurumuş olsa adamlar test yaparken bu hatayı alırlardı. Ben onu anlamıyorum servise çalışır ürün verdim servis bana 20dk masaüstünde dolaşmaya yetmeyecek güçte teslim etti. Herhangi bir uygulama yüklemeye çalıştığımda anında 100 dereceye ulaşıp kendini kapatıyor. PC yüke gelemiyor şu an GPU Z olayını da deneyemiyorım maalesef o yüzden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı