R7 7800x3D sistem çok geç açılıyor

toparlar48

Hectopat
Merhaba ben PC'mi yeni topladım, 1 olmuştur. İlk aldığımdan itibaren PC acayip geç acılıyor. Basıyorum siyah ekran 1-2 dk sonra siyah ekrandan cıkıp acılıyor PC.175.sn BIOS zamanı diyor, çözümü nedir bilen var mı?
Sistem de iyi yani kötü değil cok hızlı acılması lazım bence.
AMD Ryzen 7 7800x3D.
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi
Kioxia 1 TB 2100 okuma 1700 yazma.
Benim eski sistemim bundan 10 kat daha kötü sistemdi ama bundan daha hızlı acılıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın ram düzeni nedir? Mcr ve fastboot açık değilse geç açılması normal.

Kullandığın RAM düzeni nedir? Mcr ve Fastboot açık değilse geç açılması normal.

Onlar nedir?

Kullandığın RAM düzeni nedir? Mcr ve Fastboot açık değilse geç açılması normal.

Memory Context Restore'u aktif edin dediler ettim biraz düzeldi. Ama hâlâ o siyah ekrandan geçiş 2 dk yerine 15 saniyeye indi, dediklerinizi yapsam sorun tamamen kalkar mı? Benim bildiğim o fastboot'u açmayın sistem kararsızlaşır diyorlardı en son.

2x16gb, 4x24gb vs ramlerini sordum. Yüksek kapasite ya da yüksek ram boyutu daha geç açılıyor.
Mcr son başarılı olana göre ramleri açıyor bu yüzden hızlı. Eğer yanlış sinyal kontrolü olursa ramde sorun yaşayabilirsin. Ramleri expo profili açık kullanıyorsan hatalı geri yükleme olursa yine stabiliteyi bozabilir. Yani ihtimaller her zaman var
Ben mcr kapalı kullanıyorum. Her cold boot açılışında ramler ayarlanıyor. Saatlerce kullandığın bilgisayarda 1-2 dakikada açılsın ama sağlam olsun. Fastboot açık, mcr açık kullansan yine sorun olmaz kolay kolay.

RAM'lar 16x2 32 GB toplam fastbook açmıyacağım aynen mcr açtım dediğin gibi biraz geç alırsa sorun yok zaten artık 2 dk değil acılma süresi o bana yeter bir de SSD yüksek okuma yazma alsam sistem daha hızlı acılır mı etkisi oluyor mu?

Nvme'nin yüksek okuma-yazma hızları veri kopyalamada kullanılır. Hdd'den nvme geçmiyorsan farkı hissetmezsin. Ssdler arası fark anca 1-2 olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…