Çözüldü R7 7800x3D sistem normale göre geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jimmy Hopkins

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Bullworth Academy
Dostlar selam. 10 gün önce GameGaraj üzerinden bir hazır sistem satın aldım. Sistemin bilgileri;

CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D - GPU: Palit RTX4070 Ti jetstream - anakart: ASUS Prime X670-P-CSM - RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB DDR5 6000MHz CL30 - SSD: Kingston Fury Renegade 2 TB heatsink - SSD 2: Kioxia Exceria Plus G2 2 TB - kasa: FSP CMT591m - PSU: FSP 750W 80+Bronze - sıvı soğutma: Thermalright Aqua Elite 360mm.

Bütün her şeyi yapmama rağmen (başlangıç uygulamaları, Fastboot vs.) Sistemin açılması çok geç sürüyor. Kullanmış olduğum SSD'nin testlerine baktığımda ortalama 15 saniyede Windows ekranı gelmekte. Benim sistemim ise 40-45 saniye de geliyor. Bunun sebebi nedir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

SSD: Kingston Fury Renegade SFYRDK/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Cdm sonuçları:

Çözüm
BIOS'tan ''Memory context restore'' ayarını ''enabled'' yaparak çözenler olmuş, bir dene istersen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam ben bu işi çözemedim bir türlü ve Reddit'te gördüğüm kadarıyla AM5 için normal. Ben de kafasına göre açılış süreleri görüyorum. Kimi zaman 5 saniye kimi zaman 1 dakika falan sürüyor.

BIOS'tan ''Memory context restore'' ayarını ''enabled'' yaparak çözenler olmuş, bir dene istersen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
X3D işlemcilerde açılış daha uzun sürüyor. Nedenini ben de bilmiyorum, bende de aynı durum var. Sizin gibi 40-45 saniye sürmüyor ama 20-25 saniye bekliyorum ben de.

Hocam 7800x3D var bende de. Kingston Fury Renegade SSD var. 15-20 saniye civari açılıyor, benim için gayet hızlı. Aslında 40 sn olsaydi da şikayet etmezdim herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…