Merhaba Zowie ZA12-C marka model farem günlük kullanımda ve oyunlarda takılıyor. Bilgisayar donmadan sadece mouse takılıyor. Takılma sırasında aygıt giriş ve çıkışı için Windows'un alert sesinden de gelebiliyor.
Ekran kartı: Sapphire Pulse 9070 XT.
PSU: Corsair RM750e 750 watt 80+ Gold.
Anakart: Colorful Battle Axe B650M dpro V14.
RAM: Patriot Viper Steel 2x16 GB 6000 MHz CL30.
Kasa: ASUS A21 ARGB.
İşlemci: 7800x3D.
AMD Software Adrenalin 25.8 sürümündeyken takılmaları yaşıyordum 25.9. 1 ve 25.9. 2 sürümlerinde azaldı sanmıştım ancak düzelme olmamış. Sorun BIOS'umu 1016 sürümünden 1017 sürümüne güncellememden sonra ve kasa&psu değişimi yapmamdan sonra başlamış olabilir(bunları yaptıktan sonra olabileceğini hatırlıyorum belki faydası olur teknik açıdan). Bundan önceki kasa ve PSU FSP CMT 212/a FSP Hyper Pro 650 watt 80 + Bronze.
Şu anda bilgisayarımda 9070 XT tamamen çıkık durumda. 7800x3D işlemcisinin grafik birimiyle kullanıyorum ve hale takılma sorunum var.
2 kere Windows'u baştan kurmayı denedim olmadı. İnternetteki fare güç seçeneklerini denedim olmadı. Windows'u 25h2'ye kadar güncelledim yine olmadı. Tüm USB slotlarında denedim yine takılma gözlemledim diye hatırlıyorum(mouse bazen 1 saat takılmıyor bazen 5 dakikada 3 kere takılıyor bu sebeple takibim zor oluyor). USB slotlarında diğer ekipmanlarım düzgün çalışıyorlar.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.