Wersall
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- • AMD Ryzen 7 7800X3D 5.0GHz
• ASUS TUF gamıng LC 240 ARGB V2.
• ASUS TUF gamıng B650M-Plus
• ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB.
• G.Skill 48 GB Trident DDR5 6400MHz.
• Samsung 990 Pro 2TB PCI-e NVMe 4.0
• ASUS TUF gamıng GT301 RGB.
• ASUS TUF gamıng 750b 750W 80+
- Meslek
- Grafik Tasarımcı
İlk olarak Windows bellek tanılama ile RAM'leri test ettim sorun çıkmadı. Sırasıyla driverları sil yükle yaparak denedim fakat sonuç alamadım. Bilgisayar mavi ekran vermeye ve kapanmaya devam etti. Yardımcı olursanız sevinirim. Okuduğunuz için teşekkürler.
Bilgisayar özellikleri.
Bilgisayara bağlı olan ekipmanlar.
Windows sürümü: Windows 11 Pro 23H2 22631.4460 (24h4'te sorun yaşadığım için format sonrası eski bir sürüme döndüm aynı sorunu 24h4'te yaşıyordum)
BIOS'um güncel.
Minidump dosyası: ntkrnlmp.exe
Minidump Dosyası İndirme Linki
Bilgisayarı formatladığım için eski minidump dosyalarını maalesef kaybettim. Hata aldığımdaki BIOS ayarlarımla OCCT ve Memtest86 yaptığımda hata verdi, ardından BIOS ayarlarını sıfırladığımda ve tekrar teste aldığımda testler sorunsuz bir şekilde sonuçlandı.
Memtest Sonuçları İndirme Linki
Yönetim Olayları Dosyası
CPU ve RAM'leri ayrı ayrı teste aldığımda sorun olmuyor fakat CPU+RAM testinde ilettiğim şekilde hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sadece EXPO açık ve 6400MHz de ooct sonucu.
Sorun RAM MHz değelerinden kaynaklı arkadaşlar 6000MHz EXPO ve tüm overlock ayarlarımla stabil çalışıyor BIOS Update ile çözülecek bir sorun yeni bir Update geldiğinde tekrar test edip dönüş yaparım.
Sorun RAM MHz değelerinden kaynaklı arkadaşlar 6000MHz EXPO ve tüm overlock ayarlarımla stabil çalışıyor BIOS Update ile çözülecek bir sorun yeni bir Update geldiğinde tekrar test edip dönüş yaparım.
Bilgisayar özellikleri.
- • AMD Ryzen 7 7800x3D 5.0GHz
- • ASUS TUF Gaming LC 240 ARGB v2.
- • ASUS TUF Gaming B650M-Plus
- • ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB.
- • G.Skill 48 GB Trident DDR5 6400MHz.
- • Samsung 990 Pro 2TB PCI-e NVMe 4.0
- • ASUS TUF Gaming GT301 RGB.
- • ASUS TUF Gaming 750b 750W 80+
Bilgisayara bağlı olan ekipmanlar.
- • AOC 24G2zu 23.8" 0.5 ms.
- • Philips 220e.
- • ATK blazing sky X1 Ultra.
- • Razer Huntsman t. E.
- • Fifine ampligame A9 RGB.
- • Logitech G733.
Windows sürümü: Windows 11 Pro 23H2 22631.4460 (24h4'te sorun yaşadığım için format sonrası eski bir sürüme döndüm aynı sorunu 24h4'te yaşıyordum)
BIOS'um güncel.
Minidump dosyası: ntkrnlmp.exe
Minidump Dosyası İndirme Linki
Bilgisayarı formatladığım için eski minidump dosyalarını maalesef kaybettim. Hata aldığımdaki BIOS ayarlarımla OCCT ve Memtest86 yaptığımda hata verdi, ardından BIOS ayarlarını sıfırladığımda ve tekrar teste aldığımda testler sorunsuz bir şekilde sonuçlandı.
Memtest Sonuçları İndirme Linki
Yönetim Olayları Dosyası
CPU ve RAM'leri ayrı ayrı teste aldığımda sorun olmuyor fakat CPU+RAM testinde ilettiğim şekilde hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sadece EXPO açık ve 6400MHz de ooct sonucu.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: