R7 7800x3D sistemde RAM frekansı nasıl arttırılır?

Hocam ben yardımcı olayım. EXPO 1 açıcaksınız. Sonra uclk dıv1 mode ayarı fclk = memclk olacak. Ondan sonra high effiency mode on açabilirsiniz. Varsa sıklaştırma ayarı tightest olanı seçin. X3D Gaming mode açmayın bu SMT'yi devre dışı bırakır. Global C state ayarını bulup kapatın. Ayarları kaydedip çıkın tekrar BIOS'a girin PBO ayarlarınızı yapalım.
Pbo ayarlarınıda yapalım nereden giriyoruz oraya

O dediğin ayarları yaparsam sıkıntı olmasın sonra?

O dediğin ayarları yaparsam sıkıntı olmasın sonra. Uclk = memclk ne demek?

Bu, işlemcinizin çekirdekleri arasındaki iletişimi sağlayan Infinity Fabric saatidir. Bu değeri birbiriyle eşitlemek. Fclk, mclk, uclknın senkron ve stabil şekilde çalışmasını sağlar. High effiency mode bellek zamanlamalarını sıklaştırarak performansa katkı sunar. Default ayarlarda sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek.

PBO ayarlarınıda yapalım nereden giriyoruz oraya.

Overclocking sekmesine girip fotoğraf atın hocam ayarlayalım.

Advanced-CPU Configuration içerisinde overclocking seçeneği olmalı. Onun içerisinde Precision Boost override seçeneği olmalı.

1764622072777.png

Son düzenleme:
Bu, işlemcinizin çekirdekleri arasındaki iletişimi sağlayan Infinity Fabric saatidir. Bu değeri birbiriyle eşitlemek. Fclk, mclk, uclknın senkron ve stabil şekilde çalışmasını sağlar. High effiency mode bellek zamanlamalarını sıklaştırarak performansa katkı sunar. Default ayarlarda sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek.

Advanced-CPU Configuration içerisinde overclocking seçeneği olmalı. Onun içerisinde Precision Boost override seçeneği olmalı.
Kankam pc açılmıyor.

Eki Görüntüle 2614454
Kankam pc açılmıyor şu an. Anakart üzerinde cpu kısmında kırmızı ışık dram kısmında turuncu ışık var.

Endişelenip kapatıp açtım bir sorun olmaz umarım ama fişten çekmedim güç düğmesinden kapattım.

Tekrar açıp kontrole edin. Sizin için kendi BIOS ayarlarımı paylaşacağım. Bende BIOS'a girdim.

Buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    256,8 KB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    257,6 KB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    233,8 KB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    254 KB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    236,1 KB · Görüntüleme: 6
Halen aynı durumda normal mi bu kadar beklemesi. 10 dakika olacak neredeyse.

Hayır değil. Tuşa bastığınız için boot ederken kafayı yedi sanırım. Güç kaynağının anahtarını indirin, 10 saniye bekleyip tekrar kaldırıp tekrar güç tuşuna basın.

Ayrıca bu ayarların hiçbiri bileşene zarar vermez. Çünkü ayarların hiçbiri voltaj değerleri ile oynama yapmaz. Maksimum sisteminiz açılmaz yani boot edemez. O durumda BIOS pilini söküp tekrar takarsanız ayarlar sıfırlanır. Ya da anakartın arkasında BIOS flashback tuşu vardır, güç kaynağı kapalı ve kablosu takılı durumdayken o tuşa 1 kere basarsanız yine tüm ayarlar sıfırlanır.

Hayır değil. Tuşa bastığınız için boot ederken kafayı yedi sanırım. Güç kaynağının anahtarını indirin, 10 saniye bekleyip tekrar kaldırıp tekrar güç tuşuna basın.

Ayrıca bu ayarların hiçbiri bileşene zarar vermez. Çünkü ayarların hiçbiri voltaj değerleri ile oynama yapmaz. Maksimum sisteminiz açılmaz yani boot edemez. O durumda BIOS pilini söküp tekrar takarsanız ayarlar sıfırlanır. Ya da anakartın arkasında BIOS flashback tuşu vardır, güç kaynağı kapalı ve kablosu takılı durumdayken o tuşa 1 kere basarsanız yine tüm ayarlar sıfırlanır.
Tamam ama hiçbir problemi yoktu o ayarlardan sonra bir şey oldu. Nasıl çözücem şimdi bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı