R7 7800x3D sıvı soğutmaya ihtiyaç var mı?

Hayırlı forumlar. Ryzen 7 7800x3D sıvı soğutmaya ihtiyaç var mıdır yoksa kule tipi yeterli olur mu?

Birkaç ay boyunca aynı işlemciyi güçlü bir hava soğutma ile kullandım çok bir sorun yapmadı.
Ama şöyle bir şey de var. Hava soğutma o işlemciyi tutar ama sesli çalışır sıvı soğutmalarda o kadar ses olmaz ve daha iyi soğutur. Ben frost commander 140 kule tipi soğutucuyu 2 ay kadar kulandım. İşlemcim 45-79 derece arası takılıyordu. Artick Liquid Freezer 3'e geçtim. 37 70 arasında sessiz bir şekilde işimi görüyor. Şahsen sıvı soğutma tercih ederim. Ama ses sizi niçin önemli değilse kule tipi alın geçin hocam.

Arkadaşlar maalesef hazır sistem aldığım için öyle fazla bir seçeneğim yok ileri zamanda sizin tavsiye ettiklerinizi alacağım fakat şimdi şunlar arasında hangisini seçmem daha mantıklı olur?

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-19_121123117.png
    resim_2025-04-19_121123117.png
    168,1 KB · Görüntüleme: 22
Arkadaşlar maalesef hazır sistem aldığım için öyle fazla bir seçeneğim yok ileri zamanda sizin tavsiye ettiklerinizi alacağım fakat şimdi şunlar arasında hangisini seçmem daha mantıklı olur?

En sağdaki seni götürür diye düşünüyorum. Fakat ileride 240 bir sıvıya veya çift fanlı hızlı bir kule tipi daha iyi olur senin için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı