R7-7800x3D ve Rampage Hero kasa için sıvı soğutucu önerisi

serendipçe

Kilopat
Merhaba, 2019 senesinde topladığım sistem için artık DDR5'e geçme vaktimin olduğunu düşünüyorum. 7800x3D alacağım, fakat anakartım desteklemediği için yeni anakart ve DDR5 RAM ile işlemci soğutucusu almayı planlıyorum. Aşağıda bahsettiğim kasamın desteklediği Mm'i sitesinde ya da başka bir yerinde bulamadım, sadece genişliği gibi bilgiler veriyor. Bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Eski anakartım: https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/Specification
Almayı düşündüğüm yeni anakart: Amazon.com.tr
Eski işlemcim: Ryzen 5 3600.
Yeni alacağım işlemci: Ryzen 7 7800x3D.
Sistemimdeki PSU: 750W 80+ Gold.
Sıvı soğutucu için henüz bir karar veremedim fakat kasam: Rampage HERO 650W 80 Plus Bronze 4*ARGB Fanlı 1*Usb 3.0 + 2* Usb 2.0 Tempered Glass Oyuncu Kasası - Segment

Sadece genişliği yazıyor, neyi desteklediğini bulamadım.
Bu arada almayı düşündüğüm yeni RAM'lerim ise bunlar: Amazon.com.tr
Dolayısıyla eğer değiştirmemi düşündüğünüz RAM'ya da anakart varsa önerilerinize açığım. 7800x3D için 240Mm'in yeterli olmadığını savunan yorumlar gördüm ve 360'a geçme konusunda düşünceliyim. Ekran kartım ise 1660 Ti fakat bunu önümüzdeki ay 4070 Super ya da 5070 ile değiştireceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Phantom spirit hava soğutucu tavsiye ederim. 280mm'lik sıvı soğutucuyla kapışmakta videodaki gibi. Gayet yeterli olacaktır. Kasanıza uyar mı uymaz mı bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı