Hocam kullanış amacınız ne olacak? İşlemci isteyen oyunlar veya render işleri mi?Merhaba. Birkaç gün içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları seçtim, fakat bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (2 tane ekleyip 32 GB yaptım.)
Ekran Kartı: ASUS Dual Radeon RX 7600XT 16 GB.
Kasa: MSI MAG Forge M100R.
SSD: Crucial 1TB P310 7100/6000
PSU: Thermaltake TR2 ST APFC 80+ 750W.
Hem oyun oynayacağım, hem edit yapacağım hem de FL Studio'dan müzik yapacağım. Bir kaç kişiye daha sorduğumda herkes işimi göreceğini söyledi.Hocam kullanış amacınız ne olacak? İşlemci isteyen oyunlar veya render işleri mi?
Zaten işinizi görecektir de işlemci biraz fazla kaçmış, eğer bütçe sorununuz yoksa tabi hiçbir sıkıntısız kullanırsınız ama fiyat performans bir işlemci isterseniz 7500F önerebilirim.Hem oyun oynayacağım, hem edit yapacağım hem de FL Studio'dan müzik yapacağım. Bir kaç kişiye daha sorduğumda herkes işimi göreceğini söyledi.
Hem oyun oynayacağım, hem edit yapacağım hem de FL Studio'dan müzik yapacağım. Birkaç kişiye daha sorduğumda herkes işimi göreceğini söyledi.
Bütçe sorunum şu anlık yok. Fakat ChatGPT'ye sorduğumda PSU'yu değiştirmemi önerdi. Önerebileceğiniz bir PSU var mıdır?Zaten işinizi görecektir de işlemci biraz fazla kaçmış, eğer bütçe sorununuz yoksa tabi hiçbir sıkıntısız kullanırsınız ama fiyat performans bir işlemci isterseniz 7500F önerebilirim.
Topladığım sistemdeki ramin gecikme süresi CL30. Zaten fazla oyun oynayan birisi değilim. Genellikle FL Studio'da takılırım, arada valorant ve cs gibi oyunlar oynarım. Fakat önerilerini inceleyeceğim. Teşekkürler <3İşlemciyi 9700X, ekran kartını 7700XT yap.
Venom Viper al RAM yerine, CL46 çok yüksek bir değer, kötü.
SSD yerine Renegade 1TB, PSU yerine High Power Elite 750W.
Kasa yerine DK431 al.
GPT'ye her zaman güvenmemek lazım ancak doğru demiş. Toplam bütçen nedir?ChatGPT'ye sorduğumda PSU'yu değiştirmemi önerdi.
Topladığım sistemdeki RAM'in gecikme süresi CL30. Zaten fazla oyun oynayan birisi değilim. Genellikle FL Studio'da takılırım, arada Valorant ve CS gibi oyunlar oynarım. Fakat önerilerini inceleyeceğim. Teşekkürler <3
şu anlık bütçem 55-60 arasında. bilgisayarı vatandan toplayacağım. hem evimin dibi, hem de herhangi bir sorun olursa direkt kargo ile uğraşmadan servise götürebilirim diye düşündüm.GPT'ye her zaman güvenmemek lazım ancak doğru demiş. Toplam bütçen nedir?
XPG Lancer Blade 16 GB 5600 MHz CL46 AX5U5600C4616G-SLABBK DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz XPG Lancer Blade 16 GB 5600 MHz CL46 AX5U5600C4616G-SLABBK DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! XPG Lancer Blade 16 GB 5600 MHz CL46 AX5U5600C4616G-SLABBK DDR5 Ram özelliklerini incele, 1.977,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Yazınca ilk bu çıkıyor, tam olarak modelleri atar mısın?
Çoklu kullanım için X3D işlemci alma, iş gücü düşürülmüş işlemciler onlar, hardcore oyun için.
SSD DRAMless, o yüzden DRAM olan bir modele yönel.
Bu model ise pahalı, onun yerine soğutucu al, soğutucu mecbur.
XPG Lancer Blade Siyah DDR5-6000Mhz CL30 16GB (1x16GB) Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
XPG Lancer Blade Siyah DDR5-6000Mhz CL30 16GB (1x16GB) Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com