R7 7800x3D ve RX 9070 XT sistem iyi midir?

Bütçe
100.000
Ben de aynı şekilde 9 taksit ile alacağım Hepsiburada'dan. Benim üst limitim 100 bin TL ama monitör vs her şey dahil olacak bu fiyata. 9070 sistem sanırım aşıyor beni.
2K monitör ile kullanırsanız iyi bi 9070 XT li sistem dizilir hocam. İşlemci 7800X3D dışında model seçilmeli ama.

Ben de aynı şekilde 9 taksit ile alacağım Hepsiburada'dan. Benim üst limitim 100 bin TL ama monitör vs her şey dahil olacak bu fiyata. 9070 sistem sanırım aşıyor beni.

Yok bence kesinlikle aşmaz. Fazlasıyla yeter ben Sapphire Nitro+ olan modelini tercih ettim ama Gigabyte 9070XT de gayet yeterli bir kart aralarında 7-8 bin TL fark var. Görüntüsünü sevdigim için aldım yoksa performans ve soğutma olarak inanilmaz farklar yok. Ben anakartada gereğinden fazla bütçe ayırdım. B650 veya B850 serisi de fazlasiyla yeterli. Benim aldıgım anakart ile aralarında 5 bin lira cıvarı fark var. Şu haliyle bile iki parçadan herhangi bir performanstan ödün vermeden 13 bin TL fark ediyor. Üstune ben 3D işlemci istemiyorum gerek yok dersende çok daha fazla fark çıkacaktır. Rahatlıkla istedigin monitorü ve diğer bileşenleri alabilirsin.

Seçtiğiniz anakart gayet iyi üst seviye bir model. 18 faz VRM ile beslemekte sorun yaşayacağı işlemci yok. Soğutma konusunda da gayet iyi performans verir. 1 tane gen5 2 tane Gen4 SSD slotu ile de depolama yükseltme gibi konularda sorun yaşatmaz. Kısaca geleceğe yönelik iyi bir tercih olmuş diyebilirim.

Seçtiğiniz kasa 170mm işlemci soğutucu yüksekliği destekliyor. Bu attığım 3 model de üst seviye kule tipi soğutmalardan. Hepsi de işlemcinizi tam gücünde soğutmaya yeter. Tasarım ve fiyatına göre kararı verebilirsiniz.
1. A620.

2. frost commander.

3. Phantom Spirit.

Aralarındaki soğutma performans farkı:
Eki Görüntüle 2623726
Aralarında ciddi performans farkı yok, tasarım ve fiyat açısından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Hocam Cooler Master Hyper 612 Apex işlemci soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz? İtopya'dan KC3000 buldum SSD onu sipariş ettim aradan soğutucuda çıksın istiyorum ama itopyada baska seçenek yok maalesef boyut olarak da uygun gözüküyor önerir misiniz? Birde x870 eagle anakartta M2 ssd yeri ekran kartı soketinin üstüne konumlandırılmıs. Bir sorun yaşar mıyım sizce bu soğutucu ile?

Yok bence kesinlikle aşmaz. Fazlasıyla yeter ben Sapphire Nitro+ olan modelini tercih ettim ama Gigabyte 9070XT de gayet yeterli bir kart aralarında 7-8 bin TL fark var. Görüntüsünü sevdigim için aldım yoksa performans ve soğutma olarak inanilmaz farklar yok. Ben anakartada gereğinden fazla bütçe ayırdım. B650 veya B850 serisi de fazlasiyla yeterli. Benim aldıgım anakart ile aralarında 5 bin lira cıvarı fark var. Şu haliyle bile iki parçadan herhangi bir performanstan ödün vermeden 13 bin TL fark ediyor. Üstune ben 3D işlemci istemiyorum gerek yok dersende çok daha fazla fark çıkacaktır. Rahatlıkla istedigin monitorü ve diğer bileşenleri alabilirsin.

Hocam Cooler Master Hyper 612 Apex işlemci soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz? İtopya'dan KC3000 buldum SSD onu sipariş ettim aradan soğutucuda çıksın istiyorum ama İtopya'da baska seçenek yok maalesef boyut olarak da uygun gözüküyor önerir misiniz? Bir de X870 Eagle anakartta M.2 SSD yeri ekran kartı soketinin üstüne konumlandırılmıs. Bir sorun yaşar mıyım sizce bu soğutucu ile?

Ekran kartının altına diyecektim yanlış bilgi vermişim bir sorun yaşatmaz galiba.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı