R7 7800X3D vs R7 9700X

Drknes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bir sistem kuruyorum. Aslında 7800X3D işlemcinin siparişini verdim bile ama satın aldıktan sonra “Acaba 9700X mi alsaydım?” diye düşünmeye başladım. Daha yeni bir işlemci olması ve en önemlisi arada yaklaşık 3.000 TL fiyat farkı bulunması kafamı çok karıştırıyor. Sizce hangi tercih daha mantıklı olur? Tüm oyunları 2K çözünürlükte oynayacağım, ekran kartım RTX 5070. Sıklıkla LOL ve CS oynuyorum ama yeni sistemle ARC Raiders gibi güncel oyunları takip ederek oynayacağım.

Merhaba, aynı kararsızlık bende de mevcut, OC yapınca X3D'yi yakalıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7800x3d de oc yaparsa
AMD kendisi yapmayın diyor kilitli bir işlemci zaten, yapma yöntemleri var. Tabi yapmak size kalmış.

Dostum şampiyonlar ligi seviyesinde bir işlemci almışsın. 3.000 TL daha ucuz diye bir alt lige düşme bence. Saf oyun performansında 7800X3D, 9700X'i tokatlar.
Aradaki fark an itibari ile 3000TL'ye değecek bir fark değil ama uzun ömür açısından bende X3D taraftarıyım. 3bin ordan 2bin ordan derken sistemi oluyor -10k tasarruflu. E bi monitör alırsınız güzelinden.

Dostum şampiyonlar ligi seviyesinde bir işlemci almışsın. 3.000 TL daha ucuz diye bir alt lige düşme bence. Saf oyun performansında 7800X3D, 9700X'i tokatlar.
Hocam bir alt lig diyorsunuz ama 9700x de zen 5 mimarisi var daha az ısınıyor vs

AMD kendisi yapmayın diyor kilitli bir işlemci zaten, yapma yöntemleri var. Tabi yapmak size kalmış.

Aradaki fark an itibari ile 3000TL'ye değecek bir fark değil ama uzun ömür açısından bende X3D taraftarıyım. 3bin ordan 2bin ordan derken sistemi oluyor -10k tasarruflu. E bi monitör alırsınız güzelinden.
Şununda iyisi olsun bununda iyisi olsun bir de beyaz olsun derken zaten fazladan 15k verdim 😅 ben daha güncel olduğu için ve daha az ısındığı aynı zamanda biri zen 4 biri zen 5 mimarisi ilduğu için kararsızım biraz da

Hocam bir alt lig diyorsunuz ama 9700x de zen 5 mimarisi var daha az ısınıyor vs

Şununda iyisi olsun bununda iyisi olsun bir de beyaz olsun derken zaten fazladan 15k verdim 😅 ben daha güncel olduğu için ve daha az ısındığı aynı zamanda biri zen 4 biri zen 5 mimarisi ilduğu için kararsızım biraz da
Amacınız oyun zaten, OC falan uğraşmayacaksanız X3D devam. 5 yıl kullanayım derseniz iki işlemcide götürür sizi rahat rahat. Ben R5 1600 ile başladım şuan 5600 var 8 yıl oldu. AM5'e geçeceğim. Aynı ikilemdeyim ikiside güzel işlemci ikisinin de + yönleri var. Benim bilgisayarım günde 20 saate yakın açık oluyor, 9700X'in güç tüketimi daha az , daha az ısınıyor uzun vadede bu bana + para olarak yansıyor istemeden olsa.

Bu işler paraya bakıyor ki beyaz olsun falan derken keyfi toplama yaptığınıza göre parasal çok sorununuz yok gibi duruyor o yüzden X3D'de devam edin bence. Ama kısıtlı bütçe sistem topluyosanız 9700X derim tabiki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı