R7 7800X3D vs R7 9700X

7800x3D de OC yaparsa :D

7800x3D ye OC yapamazsın. Çoğu özellik kitlidir işaretlesen veya değiştirsen bile durum değişmez.

Merhaba,
Bir sistem kuruyorum. Aslında 7800x3D işlemcinin siparişini verdim bile ama satın aldıktan sonra “acaba 9700X mi alsaydım?” diye düşünmeye başladım. Daha yeni bir işlemci olması ve en önemlisi arada yaklaşık 3.000 TL fiyat farkı bulunması kafamı çok karıştırıyor. Sizce hangi tercih daha mantıklı olur? Tüm oyunları 2K çözünürlükte oynayacağım, ekran kartım RTX 5070. sıklıkla LoL ve CS oynuyorum ama yeni sistemle Arc raiders gibi güncel oyunları takip ederek oynayacağım.

Yayın vesaire yapmayı düşünmüyorsanız 7800x3D tercih edin. Sadece oyun amaçlı bir sistem için halen biçilmiş kaftan. Özellikle PBO ayarları vesaire ya da OC ile uğraşmak istemiyorsanız, yahut anlamıyorsanız 9700X e bulaşmayın. 7800x3D özelinde değiştirilebilecek çok seçenek yokken, RAM sıklıkları vesaire derken bile benim 2 hafta vaktim gömüldü stabilite için. Bu arada 9xxx serisi 7xxx serisinden teknik olarak daha az ısınmıyor. Isı ölçen sensörlerin yerleri değiştirildiği için durum böyle. Her ne kadar 9700X çok güzel olsa da Micro stutter anlamında 7800x3D çok daha mükemmel bir işlemci. 10 güne yakın kendi sistemimde 9700X test etme imkanım oldu, 7800x3D oyunlarda çok daha smooth bir his veriyor. Capframex ile aldığım kayıtları yedeklemeyi unutup format atmasam sizler ile paylaşırdım.

Amacınız oyun zaten, OC falan uğraşmayacaksanız X3D devam. 5 yıl kullanayım derseniz iki işlemcide götürür sizi rahat rahat. Ben R5 1600 ile başladım şuan 5600 var 8 yıl oldu. AM5'e geçeceğim. Aynı ikilemdeyim ikiside güzel işlemci ikisinin de + yönleri var. Benim bilgisayarım günde 20 saate yakın açık oluyor, 9700X'in güç tüketimi daha az , daha az ısınıyor uzun vadede bu bana + para olarak yansıyor istemeden olsa.

Bu işler paraya bakıyor ki beyaz olsun falan derken keyfi toplama yaptığınıza göre parasal çok sorununuz yok gibi duruyor o yüzden X3D'de devam edin bence. Ama kısıtlı bütçe sistem topluyosanız 9700X derim tabiki.
Dediğiniz gibi keyfi harcama çok yaptığım için sisteme gen 5 bir ssd ekleyemedim 9700x e geçip aradaki 3000 tl nin üzerine biraz daha ekleyip gen 5 bir ssd almak daha mantıklı olur mu acaba ?

7800x3D ye OC yapamazsın. Çoğu özellik kitlidir işaretlesen veya değiştirsen bile durum değişmez.

Yayın vesaire yapmayı düşünmüyorsanız 7800x3D tercih edin. Sadece oyun amaçlı bir sistem için halen biçilmiş kaftan. Özellikle PBO ayarları vesaire ya da OC ile uğraşmak istemiyorsanız, yahut anlamıyorsanız 9700X e bulaşmayın. 7800x3D özelinde değiştirilebilecek çok seçenek yokken, RAM sıklıkları vesaire derken bile benim 2 hafta vaktim gömüldü stabilite için. Bu arada 9xxx serisi 7xxx serisinden teknik olarak daha az ısınmıyor. Isı ölçen sensörlerin yerleri değiştirildiği için durum böyle. Her ne kadar 9700X çok güzel olsa da Micro stutter anlamında 7800x3D çok daha mükemmel bir işlemci. 10 güne yakın kendi sistemimde 9700X test etme imkanım oldu, 7800x3D oyunlarda çok daha smooth bir his veriyor. Capframex ile aldığım kayıtları yedeklemeyi unutup format atmasam sizler ile paylaşırdım.

Yorumunuz için teşekkürler. Peki hocam sizce 9700X alıp aradaki 3000 TL farkın üzerine biraz daha ekleyip gen 5 bir SSD'ye geçmek mantıklı olur mu sisteme gen 5 SSD alamadım keyfi garacağımardan dolayı zaten monitör de 170 Hz bu yüzden Online oyunlarda 700 ile 800 FPS arasındaki değişimi çok hissedeceğimi sanmıyorum baktığımda yüksek grafikli oyunlarda da hemen hemen aynı FPS'leri veriyor ama 9700X i 105 W tdp ayarını açmak gerekiyor sürekli o şekilde kullanmak uzun vadede sorun çıkartır mı acaba?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı