R7 7800x3D vs R9 7950x3D vs R9 9950X vs R7 9800x3D

RTX 4070 TI SUPER ile R7 7700 kullanıyorum. 9800X3D'yi beklemedim sistem toplarken çünkü R7 7700 bile 2K çözünürlükte bana yetiyor da artıyor. Eğer X3D işlemciye geçeceksem tek CCD'de 12 çekirdekli bir işlemci çıkarsa değiştitirim. O da tahminen Zen 6 mimarili X3D işlemcilerle olur en erken. Bir uyarım olacak, R7 9800X3D destekleyen bioslar beta. Sistem stabilitesi için dua etmek gerekebilir. Bu konuda konu açan ve bir türlü çözüm bulamayan kişiler var.
AMD platformunda çok ince nokta var. Benim hem vaktim hem bilgim var diye uğraşarak ve ilk bioslar ile stabiliteyi yakaladım 7700 işlemcim ve anakartın uyum listesindeki RAM kullanarak.
Anlat anlat bitmez, tamam Intel fena batırdı ama AMD de reklamı yapıldığı gibi mucize değil. İhtiyacınızı göre doğru işlemci, anakart ve RAM seçmeye özen gösterin.

Konu sahibi 2K'da kullanacak. 9700X alması daha mantıklı olur. 7800x3D kullanan biri olarak tavsiye etmiyorum. Aradaki 5 bin TL farka diğer parçaları yükseltebilir.
Arkadaş bunu anlamayı başarsa sorun kalmayacak.

Bu iki işlemci şuan olması gerekenden daha pahalıya satılıyor. F/P falan değiller yani. Şuan alınması mantıklı olan işlemci 9700X.
Adam F P aramıyor. Oyun için en performanslı hangisi diye soruyor. Paran varsa 9800X3D alırsın. Yoksa farklı seçeneklere yönelirsin. Dolayısıyla sen yanlış yönlendirme yapıyorsun.

Adam F P aramıyor. Oyun için en performanslı hangisi diye soruyor. Paran varsa 9800X3D alırsın. Yoksa farklı seçeneklere yönelirsin. Dolayısıyla sen yanlış yönlendirme yapıyorsun.
Kendime büyük sabır diliyorum gerçekten. Bak arkadaşım adam 18 küsür bin liraya 7800X3D alacağına neredeyse aynı performansı alabileceği ve 5K daha uygun olan 9700X alacak. Aradaki farkı da diğer parçaların daha iyilerini almak için kullanacak. Anlamayı başarabilin artık yalvarırım. Yoruyorsunuz insanı.

Yeni bir bilgisayar topluyorum.
Dümdüz oyuncuyum render edit gibi işler yapmıyorum.
Burada önemli olan sizin ne istediğiniz.

Yazdıklarınıza göre ortalama ve üzeri bir sisteminiz olsun istiyorsunuz ve anlaşılan 1080P kullanmayacaksınız, o halde size şunu tavsiye edebilirim.

Ekran kartı olarak bütçenizi zorlayın bence, şuan ki sistemim 7900XTX ve 9800x3D bundan önce 7800x3D vardı ki geçme sebebim şahsi sebepler ve elbette bu ikili arasında bir performans farkı var ancak ben bunu ne 2K ne de 4K çözünürlükte hissedebildim.

İşlemci olarak 9700X sizi bu tarz yüksek çözünürlüklü kullanımda memnun edecektir diğer x3D olan işlemcilere kıyasla bir fark var ise bile yüzde 2-3.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada önemli olan sizin ne istediğiniz.

Yazdıklarınıza göre ortalama ve üzeri bir sisteminiz olsun istiyorsunuz ve anlaşılan 1080p kullanmayacaksınız, o halde size şunu tavsiye edebilirim.

Ekran kartı olarak bütçenizi zorlayın bence, şu anki sistemim 7900XTX ve 9800x3D bundan önce 7800x3D vardı ki geçme sebebim şahsi sebepler ve elbette bu ikili arasında bir performans farkı var ancak ben bunu ne 2K ne de 4K çözünürlükte hissedebildim.

İşlemci olarak 9700X sizi bu tarz yüksek çözünürlüklü kullanımda memnun edecektir diğer X3D olan işlemcilere kıyasla bir fark var ise bile yüzde 2-3.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim.
Bir de 7900XTX hakkında bir yorum yapabilir misiniz?

Çok teşekkür ederim.
Bir de 7900XTX hakkında bir yorum yapabilir misiniz?

Ces 2025'te RX 8800 XT'nin tanıtılması bekleniyor. Söylentilere göre kartın performansı 4080-7900XTX ile benzer olacak. 1-1.5 ay bekleyerek yeni nesil kart almanızı öneririm. Ek olarak FSR 4.0 yapay zeka odaklı olacağı için RX7000 serisinin desteklememe ihtimali de var. Yeni seri olduğu için sadece 8000 serisine ait özellikler illaki olacaktır. Bu kadar az zaman kalmışken bekleyip 8800XT almanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı