R7 7800x3D'nin Cooler Master Hyper 212 ile sabit 80 derecelerde olması normal mi?

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Neredeyse her oyunda işlemcim 76-83 derecelerde geziyor. Kule tipi soğutucu ile kullanıyorum başka kule tipi ile kullananların testini izledim 70 dereceleri geçmiyordu. Test ettiğim oyunlarda aman aman sistem isteyen oyunlar değil. Uncharted 4, peak, Valorant gibi oyunlarda test ettim hepsinde 76-83 arası. Bu normal mi?
Kullandığım soğutucu: https://www.akakce.com/islemci-sogu...on-argb-rr-s4kk-20pa-r1-fiyati,120745110.html

Hocam açıkçası montaj işinden fazla anlayan birisi değilim, ekran kartını falan da ben taktım yanlışlık falan vardır diye korkuyorum yaklaşık 2 aydır kullanıyorum bu şekilde bi bilgisayarcıya götürsem mi acaba genel test falan yapılsa.

Hocam kartı açıkçası ters takacağınızı düşünmüyorum zaten ters düz yapınca soket diğer tarafta kalıyor çoğu kasada. Eğer kasa sağ taraftan hava alıyorsa sol taraftaki egzoz fanına doğru bakmalı soğutucu. Eğer garantisi varsa tanıdık bilgisayarcı olmazsa önermem.

Hocam o kadar değil de pin konusunda sıkıntı çıkabilir diye korkuyorum kart çok büyük olduğu için kablo uzunluğu yetmiyor çok gergin duruyor kablolar işlemci konusunda da zaten ısınan işlemci olduğu için pek bi sorun yok gibi sanıyordum ama testleri izleyince yaklaşık 10 derece fark ettiğini fark ettim garip geldi bu da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı