R7 7800x3D'nin Cooler Master Hyper 212 ile sabit 80 derecelerde olması normal mi?

Hocam Valorant gibi oyunlarda daha az ısınması gerekmez mı 7800x3D'nin segment olarak 5600X'ten daha iyi.

Daha iyi islemci daha az isinir demek degil. Uzatmadan anlatmak zor olacak, bahsi gecen islemcilerden soz edeyim. 7800x3D daha fazla cekirdege ve daha yuksek saat hizlarina sahip ayrica 3D dedigimiz ekstra onbelleginde getirdigi fazladan isi var. Tum bunlar islemcinin daha fazla guc cekmesine ve dolayisiyla daha cok isinmasina yol acar. AMD DDR5'te islemcilerin maksimum calisma sicakliklarini 90 derece uzerine cikardi.

Daha iyi islemci daha az isinir demek degil. Uzatmadan anlatmak zor olacak, bahsi gecen islemcilerden soz edeyim. 7800x3D daha fazla cekirdege ve daha yuksek saat hizlarina sahip ayrica 3D dedigimiz ekstra onbelleginde getirdigi fazladan isi var. Tum bunlar islemcinin daha fazla guc cekmesine ve dolayisiyla daha cok isinmasina yol acar. AMD DDR5'te islemcilerin maksimum calisma sicakliklarini 90 derece uzerine cikardi.

Anladım hocam teşekkürler kusura bakmayın bu arada garip gelmişti açıkçası 🤦🏻

Uzun süreli kullanımda 80 derece sıkıntı yaşatmaz mı? Ben birkaç aya sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyordum soğutucu ile alakalı olduğunu görünce.

Sivi sogutmaya ihtiyacin yok. Bir sogutucu alacaksan Phantom sprit kule tipi tercih et. Islemci 90 derece altinda kaldigi surece korkmana gerek yok.

Hocam konu bununla alakalı değil farkındayım ama sırf böyle küçük birşey için yeni konu açmak istemedim. Gpu pin kablolarının gergin durması ve 2 ay arayla bir kaç kez tak çıkar yapılması sorun çıkartır mı?

Ayrıca her şey için çok teşekkür ederim hocam.

Hocam konu bununla alakalı değil farkındayım ama sırf böyle küçük bir şey için yeni konu açmak istemedim. GPU pin kablolarının gergin durması ve 2 ay arayla birkaç kez tak çıkar yapılması sorun çıkartır mı?

Ayrıca her şey için çok teşekkür ederim hocam.

Kabloların tam oturdugundan emın oldugun surece sıkıntı yok. Gergın olmaları degıl cok fazla bukulmemelerıne dıkkat et kabloların.

Kabloların tam oturdugundan emın oldugun surece sıkıntı yok. Gergın olmaları degıl cok fazla bukulmemelerıne dıkkat et kabloların.
Hocam kablolar bu şekilde. Daha fazla bi düzeltme yapamıyorum kablolar bu kadar geliyor bana doğru.

Dosya Ekleri

• IMG20250827201601.jpg
    IMG20250827201601.jpg
    236,8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG20250827201550.jpg
    IMG20250827201550.jpg
    239 KB · Görüntüleme: 13
Hocam kablolar bu şekilde. Daha fazla bir düzeltme yapamıyorum kablolar bu kadar geliyor bana doğru.

Hiçbir sıkıntı yok, bu kadar olur zaten rahat ol.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PBO ıcın bu ıcerıklerden faydalanabılırsın.

Yeniden her şey için teşekkürler hocam ne desem az. Peki kabloların tam oturup oturmadığını anlamanın herhangi bir yolu varmıdır?

Hocam normal hayatımda hiç böyle değilimdir ama iş uzun yıllar kullanmayı hedeflediğim birşeye gelince maalesef böyle oluyorum. Sanırım Reddit'de birisi pinlerden dolayı kartı yakmış benimde içime kurt düştü açıkçası. Tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı