R7 9700X sistem önerisi

nosairin

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus tuf A15 fa507nu: r7 7735hs, rtx4050 6gb, 16gb ddr5 4800mhz ram, 512gb m2 ssd laptop
Meslek
Öğrenci
Genellikle CS2 oynayacağım, arada bir de yayın açmayı deneyeceğim bir sistem topluyorum. Ryzen 7 9700X, Adata XPG Lancer 6400MHz CL30 RAM, Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD şu anda elimde bulunuyor. Bütçemi ekran kartı dışındaki parçalarda kullanacağım. 4060 8 GB veya 4060 Ti 8 GB alıp ileride 4070/5070 seviyesinde bir karta geçmeyi düşünüyorum. İşlemci tray işlemci, bir de soğutucu almam gerekiyor. Ekran kartını 3 ay sonra alacağım, ekran kartı dışındaki parçaları ne alabilirim? Toplam bütçem 20-22K (anakart, PSU, soğutucu, kasa için)

Genellikle CS2 oynayacağım, arada bir de yayın açmayı deneyeceğim bir sistem topluyorum. Ryzen 7 9700X, Adata XPG Lancer 6400MHz CL30 RAM, Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD şu anda elimde bulunuyor. Bütçemi ekran kartı dışındaki parçalarda kullanacağım. 4060 8 GB veya 4060 Ti 8 GB alıp ileride 4070/5070 seviyesinde bir karta geçmeyi düşünüyorum. İşlemci tray işlemci, bir de soğutucu almam gerekiyor. Ekran kartını 3 ay sonra alacağım, ekran kartı dışındaki parçaları ne alabilirim? Toplam bütçem 20-22K (anakart, PSU, soğutucu, kasa için)

Belirtmeyi unutmuşum, parçaları üç kısımda alacağım her ay 7-8k harcayacak şekilde, öncelikli olarak anakart ve PSU'yu almayı düşünüyorum. Fiyatlar değişebileceği için belirteyim dedim. Fikirlerinize açığım.

Son düzenleme:
X3d işlemciler pahalı geldi, 7700x ile de sıcaklık konusunda bariz fark vardı. Edit: yanıt bana geldi sanıp cevap verdim.
7700X'i ECO moda alınca sıcaklık farkları kalmıyor, çünkü 9700X kendinden 65W, yani ECO modu açık gibi geliyor, 7700 alıp kalan parayı cebinize atabilirdiniz, oyunlarda ortalama %5 gibi bir fark var.

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
PSU: Corsair RM850e / Raijintek AMPERE 850W / MSI MAG A850GL
Anakart: B650 ve üstü çipsetli toplam bütçeye uyan beğendiğiniz bir model.
Kasa : Lian Li Lancool 207

Kasa referans olarak, bütçeye ve estetiğe göre kendiniz karar verirsiniz. PSU olarak ömürlük, iyi bir model seçmenizi öneririm, fiyatları değişken olduğundan indirimde bulunca alırsınız. Anakart olarak beğendiğiniz B650 ve üstü çipsetli bir modeli alabilirsiniz.

7700X'i ECO moda alınca sıcaklık farkları kalmıyor, çünkü 9700X kendinden 65W, yani ECO modu açık gibi geliyor, 7700 alıp kalan parayı cebinize atabilirdiniz, oyunlarda ortalama %5 gibi bir fark var.

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
PSU: Corsair RM850e / Raijintek AMPERE 850W / MSI MAG A850GL
Anakart: B650 ve üstü çipsetli toplam bütçeye uyan beğendiğiniz bir model.
Kasa : Lian Li Lancool 207

Kasa referans olarak, bütçeye ve estetiğe göre kendiniz karar verirsiniz. PSU olarak ömürlük, iyi bir model seçmenizi öneririm, fiyatları değişken olduğundan indirimde bulunca alırsınız. Anakart olarak beğendiğiniz B650 ve üstü çipsetli bir modeli alabilirsiniz.
Birkaç sorum olacak. 750w iş görmez mi? Önerdiğiniz soğutucuya yakın fiyatlarda 240mm sıvı soğutucular var üzerine biraz daha ekleyip sıvı soğutma almak mantıklı olur mu? Lt520 gibi.

Son düzenleme:
Birkaç sorum olacak. 750w iş görmez mi? Önerildiğiniz soğutucuya yakın fiyatlarda 240mm sıvı soğutucular var üzerine biraz daha ekleyip sıvı soğutma almak mantıklı olur mu? Lt520 gibi.
750W hatta 650W'da yeter ama ileride elinize bütçe geçerse, daha iyi bir ekran kartı almak isterseniz / CPU değiştirmek isterseniz PSU değişmenize gerek kalmaz, PSU'dan kısmayın iyi bir model alın 5-10 yıl tutar sizi.

Belirttiğim soğutucu, çoğu 240mm AIO soğutuculardan daha iyi performans gösteriyor, estetik takıntınız yoksa o bütçede sıvı soğutma önermem, normal kule tipi aynı zamanda çok daha dayanıklı olacaktır.

750W hatta 650W'da yeter ama ileride elinize bütçe geçerse, daha iyi bir ekran kartı almak isterseniz / CPU değiştirmek isterseniz PSU değişmenize gerek kalmaz, PSU'dan kısmayın iyi bir model alın 5-10 yıl tutar sizi.

Belirttiğim soğutucu, çoğu 240mm AiO soğutuculardan daha iyi performans gösteriyor, estetik takıntınız yoksa o bütçede sıvı soğutma önermem, normal kule tipi aynı zamanda çok daha dayanıklı olacaktır.

Estetik takıntım RAM'lerden yana var biraz, kule tipi olanlar RAM'leri kapabiliyor. Ona çözüm varsa özellikle bir takıntım yok açıkçası. Dediğiniz gibi 850W düşünebilirim galiba 4080 bile kaldırır 850W PSU.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı