R7 9700X sisteme Gigabyte B650M S2H alınır mı?

GlassySky

Femtopat
Daha fazla  
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/2J43T25T

İlk başta yazılım kısmını görmemişim ama şimdi düzeltiyorum. 101 BİN TL tutuyor.

Eki Görüntüle 2483004

Scyrox fareler herkese gidecek ürünler değiller. Ben o yüzden önermiyorum. Özellikle TR oyuncularının çoğu Scyrox tarzı fareler kullanmamıştır bile daha önceden hadi deneyimsiz olan veya shape çok umursamayan adam için sorun yok ama cidden konfor isteyen adama Scyrox önermek küfür etmek gibi bir şey. Sadece ufak elli ve fingertip ve claw tutan ufak farelere alışkın G203 ve G102'den gelen adama önerebileceğin fareler. Onun dışındaki TR'de meşhur olan ve çok kullanılan farelerin çoğu büyük boyutlu fareler zaten. İncelemeciler öneriyor diye kafadan her konuya aynı ürünü paylaşıyorsunuz olmaz öyle. Teknik verisi falan fark edilemeyecek düzeyde iyi diye gidip insana uymayacak fareler öneriyorsunuz.

Zaten işin bilgilisi adamda gidip forumda konu açmaz.

Gigabyte B650M S2H anakart uygun olur mu bu sisteme? Anakartı 3, 4K'ya çözmeye çalışıyorum. Temel fonksiyonlarında karşılaması yeterli benim için. Yani işlemci kendini engelsiz kullansın, RAM'ler ve ekran kartı da tabii. Gerisi extra şimdilik. Ekstra özellikler gerekli değil. İleride yükseltirim motherboard'u. Amacım bu yönde yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte B650M S2H anakart uygun olur mu bu sisteme? Anakartı 3, 4K ya çözmeye çalışıyorum. Temel fonksiyonlarında karşılaması yeterli benim için. Yani işlemci kendini engelsiz kullansın, RAM'ler ve ekran kartı da tabii. Gerisi extra şimdilik. Ekstra özellikler gerekli değil. İleride yükseltirim motherboard u. Amacım bu yönde yani.

Sistem üst seviye o anakarti kullanmak pek iyi olmaz ben olsam tercih etmezdim ama ileride değiştiririm dersen şimdilik idare edebilir.

Gigabyte B650M S2H anakart uygun olur mu bu sisteme? Anakartı 3, 4K ya çözmeye çalışıyorum. Temel fonksiyonlarında karşılaması yeterli benim için. Yani işlemci kendini engelsiz kullansın, RAM'ler ve ekran kartı da tabii. Gerisi extra şimdilik. Ekstra özellikler gerekli değil. İleride yükseltirim motherboard u. Amacım bu yönde yani.

3-4K'ya alacağın anakart daha sonraki yıllarda seni üzecektir. Ben sana zaten şimdi ve gelecek için yetecek ve seni üzmeyecek en ucuz anakartı önerdim. İleride anakart değiştireceğim dediğinde şu an 3000TL vermediğin paranın 10 katını sadece anakart vermeye ayırmış olursun. Anakart bu SSD veya RAM değil sonradan öyle kolayca değiştiresin. Zaten anakartı değiştirme ihtiyacın geldiği zaman AM6 çıkmış olacak ozaman da gidip sırf bu setup için yeni anakart almanın bir anlamı olmaz.

Eğer illa bütçeden kısıtlamak istiyorsan ekipmanlardan kıs. Mesela monitörü daha ucuz bir model al. Daha ucuz bir fare al.

3-4K'ya alacağın anakart daha sonraki yıllarda seni üzecektir. Ben sana zaten şimdi ve gelecek için yetecek ve seni üzmeyecek en ucuz anakartı önerdim. İleride anakart değiştireceğim dediğinde şu an 3000TL vermediğin paranın 10 katını sadece anakart vermeye ayırmış olursun. Anakart bu SSD veya RAM değil sonradan öyle kolayca değiştiresin. Zaten anakartı değiştirme ihtiyacın geldiği zaman AM6 çıkmış olacak o zaman da gidip sırf bu setup için yeni anakart almanın bir anlamı olmaz.

Bunda haklısın. Şu anki bütçemde 4K ayırabiliyorum o yüzden amacım bu yönde. Ortalama 6 ay sonra daha iyi versiyonunu alıp bunu aradan çıkartacağım. Bu sürede ekipmanları düzgün kullanabilmesi önemli şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla bütçe kısayım diyorsan al ilk başta önerdiğim ekipmanlar yerine bunlardan al. 4000-5000TL daha ucuza geliyor. Ben kullanım olarak da sana farkını hissettirecek kaliteli ürünler önerdim ama en azından ekipman değiştirmek daha kolay istersen ilerde daha kaliteli bir fare veya kulaklığı alman bi anakart değiştirmene göre daha kolay olur.

Eğer illa bütçeden kısıtlamak istiyorsan ekipmanlardan kıs. Mesela monitörü daha ucuz bir model al. Daha ucuz bir fare al.

konu sahibi ekipmanlı alacakmış benim sorum o değildi hocam

Bunda haklısın. Şu anki bütçemde 4K ayırabiliyorum o yüzden amacım bu yönde. Ortalama 6 ay sonra daha iyi versiyonunu alıp bunu aradan çıkartacağım. Bu sürede ekipmanları düzgün kullanabilmesi önemli şu an.

Öyle yapacaksan anakarttan değil Gaming ekipmanlardan kıs. Beni full paket 101 bin TL olarak attım. Ekipmandan kısarsan ileride ekipmanı daha kolay değiştirrisin.

Pardon o kısmı farketmedim. Ozaman soğutucu ve SSD kısmında düşürme yaparsan daha mantıklı olur. Boşa anakartın modelini düşürme.

SSD olarak sistemdekini çıkar bunu tak. Soğutucu olarak da bu attığımı al ve kendin montajla. Bu modelin montaj videoları zaten internette tonla var. İşlemci için yeterli olacaktır sonradan değiştirmene bile gerek olmaz. SSD olarak çok istersen sonradan DRAM'li daha kaliteli bir model alabilirsin.

Kısacası anakarttan kısma. SSD ve soğutmadan gene 4000TL civarı kar edebiliyorsun bütçeni zorluyorsa. Sadece oyun oynayacaksan Sistemi olduğu gibi tutup. Ekran kartını 9070XT yapabilirsin.

Son düzenleme:
Öyle yapacaksan anakarttan değil Gaming ekipmanlardan kıs. Beni full paket 101 bin TL olarak attım. Ekipmandan kısarsan ileride ekipmanı daha kolay değiştirrisin.

Pardon o kısmı fark etmedim. O zaman soğutucu ve SSD kısmında düşürme yaparsan daha mantıklı olur. Boşa anakartın modelini düşürme.

SSD olarak sistemdekini çıkar bunu tak. Soğutucu olarak da bu attığımı al ve kendin montajla. Bu modelin montaj videoları zaten internette tonla var. İşlemci için yeterli olacaktır sonradan değiştirmene bile gerek olmaz. SSD olarak çok istersen sonradan DRAM'li daha kaliteli bir model alabilirsin.

Kısacası anakarttan kısma. SSD ve soğutmadan gene 4000TL civarı kar edebiliyorsun bütçeni zorluyorsa. Sadece oyun oynayacaksan Sistemi olduğu gibi tutup. Ekran kartını 9070XT yapabilirsin.

SSD'yi tamamen çıkaralım elimde mevcutlar yeterli. Soğutmada da DeepCool LS720 SE olsa. Aklımda bunlar da var. Anakarta bütçe çıkar mı yine

Technopat Haberler

Geri
Yukarı