Çözüldü R7 9800x3D FurMark testinde 95 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet HWMonitor OCCT de ayni degerleri gosteriyor şu an -25 de 88 derece testte bu arada oda 27 derece ondan olabilir mi?
Evet oda sıcaklığı da etkiliyor, o internette yer alan testler 20-22 derece odalarda yapılıyor. Ama dediğim gibi sen montajı bi baştan yap emin ol, uğraştırıcı biliyorum ama yapacak birşey yok. Birde kendine kaliteli bir macun al mx4, mx6 yada thermal grizzly filan. Sorunun montaj ile ilgili olmuş olsada undervoltlu kullanmaya devam edersin, undervolt iyidir. Unutma negatife doğru gittikçe test et sürekli eğer hata almazsan negatife doğru devam, hata alırsan pozitife doğru gitmen lazım.

Evet oda sıcaklığı da etkiliyor, o internette yer alan testler 20-22 derece odalarda yapılıyor. Ama dediğim gibi sen montajı bir baştan yap emin ol, uğraştırıcı biliyorum ama yapacak bir şey yok. Bir de kendine kaliteli bir macun al MX4, MX6 ya da Thermal Grizzly filan. Sorunun montaj ile ilgili olmuş olsa da undervoltlu kullanmaya devam edersin, undervolt iyidir. Unutma negatife doğru gittikçe test et sürekli eğer hata almazsan negatife doğru devam, hata alırsan pozitife doğru gitmen lazım.

Tamamdir hocam şu an -25 de test, bitince termal macunu yenileyeceğim, ama undervolt yapip nasıl performansı etkilemiyor sonucta daha az guc harciyor?

Tamamdir hocam şu an -25 de test, bitince termal macunu yenileyeceğim, ama undervolt yapip nasıl performansı etkilemiyor sonucta daha az guc harciyor?
O olay öyle değil knk. Fabrikada binlerce ürün aynı anda üretiliyor ve hepsi belirli bir kalite kontrol standardına göre geçiyor. Amaç, son kullanıcıya hatasız ürün göndermek. Bu yüzden hepsi aynı özelliklerde üretiliyor. İşlemcilerde ise 'silikon kalitesi' diye bir durum var. Bazı işlemciler daha düşük güçle aynı performansı verirken, bazıları bunu başaramıyor. Yani her birinin kalitesi aynı değil. Bu yüzden hepsi, en düşük ortak performansa göre, aynı voltajla çalışacak şekilde üretiliyor.

O olay öyle değil kanka. Fabrikada binlerce ürün aynı anda üretiliyor ve hepsi belirli bir kalite kontrol standardına göre geçiyor. Amaç, son kullanıcıya hatasız ürün göndermek. Bu yüzden hepsi aynı özelliklerde üretiliyor. İşlemcilerde ise 'silikon kalitesi' diye bir durum var. Bazı işlemciler daha düşük güçle aynı performansı verirken, bazıları bunu başaramıyor. Yani her birinin kalitesi aynı değil. Bu yüzden hepsi, en düşük ortak performansa göre, aynı voltajla çalışacak şekilde üretiliyor.

Hocam islemcinin tam oturdugundan nasıl emin olabilir şu an yuvasinda cok hafif hareket ediyor sadece normal mi?

Hocam islemcinin tam oturdugundan nasıl emin olabilir şu an yuvasinda cok hafif hareket ediyor sadece normal mi?
Başkan eğer paran varsa sana önerim am5 secure frame alman olur, ama anaktwrı filan herşeyi sökmen lazım montaj için. Uğraşırım dersen öyle yap, iyi bir yatırım olur.

Merhaba 2.el R7 9800x3D aldım 2 3 oyunda denedim aşağıdaki ilk fotoğraftaki sonuçları aldım 2. fotoğrafta ise FurMark CPU burner ile test ettim ve sıcaklıklar bu şekilde normal mi?
İşlemci sogutucum Thermalright perless assasin 120 SE.
Anakart MSI MAG X870 Tomahawk bunu da 2.el aldım.
Testleri yaparken uzay montaj olarak yaptım kasasız.

Eki Görüntüle 2493000

Eki Görüntüle 2493001

O soğutucu bütçesine göre gayet iyi bir iş yapmış hocam. Kaliteli bir 360mm sıvı soğutma almadıkça harcadığın paranın hakkını vermesi zor. Ki zaten dediğin gibi oyunlarda falan 70-80 arası olur sorun çıkarmaz CPU burner gibi ağır bir testte böyle bir işlemci için gayet iyi değerler.

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    13 KB · Görüntüleme: 9

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı