R7 9800x3D için bileşen tavsiyesi

NightUmut

Hectopat
Daha fazla  
Butcesel sinir yok. Moderator arkadas klavyem İngilizce banlama. Arkadaşlar basliga Ryzen 7 9800x3D yazdim lakin almadan once gelecek olan Ryzen 9 serinin X3D islemcisini bekleyecegim.
Oyun oynamiyorum lakin oynayacagim. Nx, SolidWorks, Ansys vb programlar kullanıyorum, renderda aldigim oluyor(ozellikle bu aralar).
Ilk toplayacagim bilgisayarim olacak. Hiçbir ekipman/bilesenim yok. YT de izlemedigim rehberde yok(temel bilgilerim var). Overclock kesin yapacagim.
Bilesen seciminde aşırı zorlaniyorum. Butcesel bir sinirim yok lakin bazi gordugum yorumlarda ornek olarak: 17bin civarinda alinan anakart 23K'lik anakartla ayni performansi veriyor. Bana gore "alamayacagim performansin veya cok ufak performans farklarinin fiyati 5000TL ise pahali olani almak: Mantiksiz"
Kafamdaki sistemin bazi bilesenleri sunlar:
Ekran karti: Kullandigim programlar icin hangi ekran karti daha iyi olur secim asamasindayim.
Quadro bile alabilirim hiç belli olmaz. Quadro fazla gelecegi ve pahali icin ya 5000 serisi ya da AMD'den gelecek olan var ise(yeni ekran karti cikaracaklarmi bilgim yok arastirma 0) veya da.
AMD 7900 XTX de olabilir.(tekrar ediyorum arastirmadim ekran kartini.)
Anakart: MSI MPG X870e Carbon.
RAM: Ya Corsair'ya G.Skill 16x2 6000MHz RAM.
PSU: MSI MPG A1000G gen5 1000W.
Sivi sogutma: MAG CoreLiquid 360r.
Kasa: Hiç fark etmez
Monitor: Cok kararsizim.
Sectigim parcalar marka bazinda bakildiginda 1 haftalik arastirmam ve forumlar dogrultusunda en F/P urunler onereceginiz parcalar: Ya atiyorum RAM'i Corsair almada Kingston al ayni performans fiyat uygun vb gibi olsun istiyorum.
Bilesen secim sikintisida soyle:
  • RAM'ler icin bazi arkadas diyor ki 8000MHz'lik RAM alirsan(silikon sansi diye bir olay varmis) fazla para vermis olursun 6000MHz son kullanici icin iyidir vb yorumlar var bunu detaylica anlatirsaniz 8000 MHz de alabilirim mantikli ise.
  • PSU'min 1000 1200W civarinda olsun alternatiflere acigim lakin fiyat yine onemli fazla para vermek istemiyorum sonucta cok kallavi bir olayi yok zaten attigim arkadas bayağı performansli ve tavsiye ediliyor.
  • SSD elimde var 1TB 990 Pro, 1 ya da 2TB'lik bir adet daha M.2 onerisine acigim.
  • Sivi sogutma 3 fanli tavsiye edin yine F/P onemli.
-Monitore gelince, bende ASUS'un ROG nebula HDR mini LED ekranli laptopu var 1000NIT parlakligi var. Panele asigim, bu kadar guzel goruntu kalitesi olamaz, şu anda Samsung'un Odyssey G6 OLED 27" versiyonu en mantikli gozukeni lakin, kafami kurcalayan kisim OLED. Bu monitorun parlakligi 250nit bir de yanik olma olayi cok kafami kurcaliyor bendeki sanstan kesin OLED yanigi olur. Bu konularda aydinlatirsaniz sevinirim.

Up!

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı