Peder Finger
Megapat
- RAM
- 32 GB RAM
- Ekran kartı
- RTX 4070
- Anakart
- B850 GAMING PLUS WIFI
- İşlemci
- Ryzen 7 9800x3D
Arkadaşlar selam, yakın zamanda Ryzen 7 9800x3D aldım ve birçok oyun oynadım şunu fark ettim ki bazı şeylerde donanımsal mı sorun oluyor ne oluyor anlayamadım ondan dolayı sizlere sormak istedim. Belki aynı işlemciyi kullanıp da benzer sorunlar yaşayanlar vardır diye. Evet gelelim benim yaşadığım bazı sorunlara;
1- Windows güvenlik taraması sorunu;
Windows güvenlikten hızlı, tam tarama yaptığımda sekmeyi aşağıya aldığımda belli bir noktada takılı kalıyor mesela diyelim 40,687 dosya tarandı tehdit sayısı bulunamadı kalan süre 00:43 saniye gibi kıpraşmadan kalıyor sekmeleri değiştiriyorum geri geliyorum fakat düzelmiyor illa ki oradaki iptal tusuna basmam gerekiyor veya tarama yapacağım sıra güvenlik duvarını alt sekmeye atmamam gerekiyor. Ön sekmede durursa sorun olmadan tarıyor.
2- Bazı oyunlarda yaşadığım sorunlar;
Birçok oyun oynuyorum şimdiye kadar denk geldiğim mesela Rust isimli oyunda FPS'im sabitleniyor sanki
100-120 arası takılıyor şu an temiz (Windows 11 Pro) formattayım bundan önceki yine Windows 11 Pro kuruluyken oyunda 200 240 bazı noktalarda 180 190 FPS alıyordum ama şimdi ise daha stabil. Anakarttan X3D Gaming mode ve PBO açtım sanırım onlar mı etkiledi acaba? Test etmem lazım. Bir de LoL'de yaşadığım bir sıkıntı var bu en önemlisi çünkü Rust'ta 100FPS üzeri olsun zaten sıkıntı yok LoL'de değişik bir şey oluyor sanki bir anda kare atlıyor bir anda ışınlanıyorum karakterim ileriye zıplıyor gibi oluyor geriye dönmek için tıklıyorum bir anda dönüyor ışınlanıyor gibi. Başlangıçta teleport atarkende normalde akıcı gitmesi lazım atlaya atlaya gidiyor bunun videosu var bakarsanız sevinirim. FPS limiti olmadan oynamak istiyorum.
Oyunlarda FPS sabitlenmiyor LoL'de ışınlandığım için FPS'yi sabitlemek zorunda kalıyorum admin
1- Windows güvenlik taraması sorunu;
Windows güvenlikten hızlı, tam tarama yaptığımda sekmeyi aşağıya aldığımda belli bir noktada takılı kalıyor mesela diyelim 40,687 dosya tarandı tehdit sayısı bulunamadı kalan süre 00:43 saniye gibi kıpraşmadan kalıyor sekmeleri değiştiriyorum geri geliyorum fakat düzelmiyor illa ki oradaki iptal tusuna basmam gerekiyor veya tarama yapacağım sıra güvenlik duvarını alt sekmeye atmamam gerekiyor. Ön sekmede durursa sorun olmadan tarıyor.
2- Bazı oyunlarda yaşadığım sorunlar;
Birçok oyun oynuyorum şimdiye kadar denk geldiğim mesela Rust isimli oyunda FPS'im sabitleniyor sanki
Oyunlarda FPS sabitlenmiyor LoL'de ışınlandığım için FPS'yi sabitlemek zorunda kalıyorum admin
Son düzenleme: