Bence de gerek yok. 7800X3D olan birinin aklından bile geçirmemesi lazım 9800X3D'yi. Ekran kartlarını besleyebilmesi yeterli işlemcilerin. Ağır işlemci yükü gerektiren oyunlar için 7800X3D çok iyi konumda. Donanımı geri kalmış kişiler, sıfırdan sistem kuracaksa 9800X3D tercih edilebilir. O da en güncel olduğu için. Ben de o mantıkla aldım.
Fakat fiyatların düşeceğini hiç sanmıyorum. Çünkü Türkiye'de ekonomi artık çığrından çıktı. Hiç bir denetim yok. Firmalar kafalarına göre at koşturuyor. Dolar-Euro desek durmak bilmiyor. Örnek vereceğim; Asrock X870e Taichi anakart aldım 24.000 TL'den, İncehesap şu an bilerek 41.000TL'den satıyor. Aslında bu anakartın olması gereken fiyat 17 maksİncehesap'a dalga mı geçiyorsunuz yazacaktım ama uğraşmadım. Hiç ahlak yok. 2 tane Taichi parasına satmaya çalışıyorlar. Aşağıda linki paylaşıyorum. Rezilliği herkes görsün.
![]()
Asrock X870E Taichi AMD X870E Soket AM5 DDR5 8200+(OC)MHz EATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Bu yerli firmaların hepsi yolunacak kaz olarak görüyorlar bizi. Eskiden fiyat beğenmediğimizde avrupa veya çin pazarından ürün getirebiliyorduk şimdi ise vergiler cezalar derken onunda önüne geçtiler.
Ne söylesem boş her şey ortada zaten.